“Це звичайний спосіб збереження грошей у часи інфляції”: Андрій Табалов купив собі 2 годинники за майже мільйон гривень

“Це звичайний спосіб збереження грошей у часи інфляції”: Андрій Табалов купив собі 2 годинники за майже мільйон гривень

Депутат міської ради у Кропивницькому Андрій Табалов декларує, що купив під час війни два годинники, загальна вартість яких складає майже 1 мільйон гривень. Політик каже, що таким чином зберігає гроші під час інфляції. Ще він отримав право користуватись новим авто і купив право на нові торгові марки.

Про це повідомляє Слідство.інфо.

Андрій Табалов – чинний депутат Кропивницької міської ради від партії “НАШ КРАЙ”. Він голова цієї депутатської фракції та член постійної комісії міської ради з питань бюджету та податкової політики.

“Це звичайний спосіб збереження грошей у часи інфляції”: Андрій Табалов купив собі 2 годинники за майже мільйон гривень

Депутат Андрій Табалов. Фото: Latifundist.com

Як пише “Рух ЧЕСНО”, який слідкує за політиками та політичним життям в Україні, "Наш край" — це проросійська політична партія, створена переважно з вихідців з "Партії регіонів". Партія зібрала багатьох колишніх політиків-регіоналів, а також місцевих керівників доби Віктора Януковича. "Наш край" неофіційно ще називали "партією мерів", оскільки від неї було обрано чимало міських голів на виборах 2015 року. 

Табалов також відомий бізнесмен. У його деклараціях вказано, що він є засновником чи контролером 13 підприємств, а сам депутат вказує, що працює генеральним  директором у ТОВ "Молочна компанія "Волошкове поле". Чиновник контролює цей бізнес.

Ще у нових деклараціях посадовця можна знайти його нове майно. Наприклад, дорогі годинники. Табалов у 2023 році придбав Rolex за 408,5 тисячі гривень та Patek Philippe за понад пів мільйона гривень.

Ці годинники поповнили колекцію депутата, в яку входять годинник від Richard Mille, Omega та Hublot.

Андрій Табалов каже, що купує такі годинники, щоб зберегти гроші під час інфляції й не бачить нічого поганого, щоб робити такі покупки під час війни.

Податки з доходів сплачую у повному обсязі, тому вважаю, що етично сьогодні багато працювати, чесно заробляти, мати можливість інвестувати та допомагати ЗСУ, що роблю і всіх закликаю, — каже Табалов.

Золотий годинник від Rolex має і дружина Табалова – Ксенія, він коштує 542,7 тисячі гривень. Ще у неї є два годинники від Chopard. Крім цього у декларації посадовця вказано, що його дружина носить дорогі каблучки, сумочки та шуби.

Жінка має відкритий ФОП, у якого основним видом зайнятості є ресторани, надання послуг мобільного харчування. 

Андрій Табалов під час війни отримав право користуватись TOYOTA LAND CRUISER 200. Це право депутату надала пов’язана з ним компанія "К-АВТОТРАНС". Крім цього, у гаражі посадовця стоїть RANGE ROVER SPORT 2019 року випуску за 2,1 млн грн та старенька CHEVROLET Aveo SF69Y, які Табалов купив до повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Попередній автомобіль вийшов з ладу. Постала потреба в іншому автомобілі. Це не якесь віпавто, а робочий автомобіль Toyota 2017 року випуску, авто не нове — було у вжитку, і ціна відповідна, — розповідає Табалов. 

“Це звичайний спосіб збереження грошей у часи інфляції”: Андрій Табалов купив собі 2 годинники за майже мільйон гривень

TOYOTA LAND CRUISER 200

Посадовець під час війни обростає й новими торговими марками. У 2022-2023  роках він отримав право на торговельну марку та знак для товарів і послуг.

Ці права на торгових марок незначної балансової вартості, поки що маловідомі, необхідні для подальшої економічної діяльності, — каже Табалов.

Андрій Табалов не перший рік у політиці. З 2012 по 2014 роки він був народним депутатом від партії "Батьківщина", а з 2016 по 2020 роки обіймав посаду секретаря Міської ради міста Кропивницького.

Андрія Табалова ловили на підкупі виборців. За інформацією журналістів, посадовець у 2012 році підкупив 15 людей за 1950 гривень. Людина, яка підкуповувала, брала собі 450 і по 100 гривень роздавала тим, хто віддавав свій голос. Це зафіксували журналісти, був суд, але через розпал виборів Табалов продовжив свою агітацію. 

Тоді у 2012 році разом з Андрієм, до Верховної Ради пройшов і його бізнес-партнер та батько Олександр Табалов. Він теж балотувався від партії "Батьківщина". Навколо цього розгорівся скандал, бо ні Андрій, ні Олександр не планували бути в опозиційній партії "Батьківщина". Через це їх навіть вимагали скласти депутатський мандат, чого Табалови не зробили.

“Це звичайний спосіб збереження грошей у часи інфляції”: Андрій Табалов купив собі 2 годинники за майже мільйон гривень

Екснардеп сьомого скликання Олександр Табалов

Також правоохоронці виявили, що компанії пов’язані з Табаловими, протягом 2021 року проводили махінації з податковим кредитом, через що державний бюджет недотримав 42,4 мільйони гривень.

Станом на 2020 рік статки Олександра Табалова оцінювали у 110 мільйонів доларів й він займав, за підрахунками Forbs, 81 місце зі 100 найбагатших українців. 

Читайте такoж: Кропивницький: про що звітували депутати міської ради після відряджень за кордон

Фoтo обкладинки: Слідство.Інфо

dostyp.com.ua