Заводи, гаражі, підприємства: на Кіровоградщині на аукціони виставлять 89 об’єктів держвласності (ФОТО)

На Кіровоградщині підприємства, транспорт, приміщення і гаражі державної власності у цьому році мають намір продати на аукціонах. Всього – 89 об’єктів.

Про це під час брифінгу розповіла перша заступниця начальниці Регіонального відділення Фонду держмайна України Анна Калініна, передає кореспондентка Точки доступу.

Аукціони з продажу підприємств

Цього року регіональний фонд держмайна у Кіровоградській області планує оголосити аукціони з продажу шести підприємств. Це:

  • Маловисківський спиртовий завод;

  • Кіровоградський комбінат хлібопродуктів №2;

  • центр твердих металів "СВІТКЕРМЕТ" у місті Світловодськ;

  • Гайворонський завод безалкогольних вин;

  • дирекція гірничо-збагачувального комбінату у місті Долинська;
  • підприємство "Червоний землероб" у селищі Чарівне, що в Кетрисанівській громаді.

Аукціони, які відбудуться цього тижня

26 лютого відбудеться аукціон з приватизації комплексу гаражів на вулиці Гостомельська, 24 у Кропивницькому.

Це 7 гаражів, які чудово підходять для ведення середнього і малого бізнесу. Подати документи для участі в аукціоні охочі можуть до 25-го лютого, – розповіла Анна Калініна.

Комплекс гаражів на вулиці Гостомельська, 24 у Кропивницькому, який виставлять на аукціон. Фото: google maps

28 лютого відбудеться приватизаційний аукціон з продажу комплексу будівель у селищі Устинівка по вулиці Суворова,12. Подати документи можна до 27 лютого.

Аукціони, які проведуть найближчими тижнями

Фонд держмайна має намір виставити на продаж гараж у Знам’янці по вулиці Героїв Крут.

Це центральна частина міста. Об’єкт – у гарному стані і уже готовий до використання, – розповіла Анна Калініна.

Також планують оголосити аукціон з продажу гаражів на вулиці Соборності, 112 А в Новомиргороді.

А ще продаватимуть гараж в Онуфріївці, комплекси будівель у Новоархангелььску, Устинівці та Володимирівці.

Які документи треба, щоб стати учасником аукціону

Аукціони з приватизації державного майна відбуваються у системі "Прозоро.Продажі", розповіла Анна Калініна.

Система дозволяє у режимі реального часу, маючи інтернет, брати участь в аукціонах з будь-якої точки України. Можна зайти навіть з мобільного телефону.

Перелік необхідних документів:

  • якщо це підприємство, треба підготувати документ про реєстрацію, інформацію про бенефіціарних власників (особи, які мають вплив на діяльність підприємства, – ред.), заяву на ознайомлення з об’єктом приватизації, заяву на підтвердження виконання умов аукціону;
  • якщо це фізична особа – громадянин/громадянка України або іноземець, – треба заява на участь в аукціоні, копія паспорта, заява на ознайомлення з об’єктом приватизації, заява про те, що він не підпадає під заборони (тобто не є у категорії осіб, які не можуть приватизувати державне майно, – ред.) і заява про взяття на себе зобов’язань, визначених умовами аукціону.

Окрім цього, і фізичні особи, і підприємці мають подати квитанції про сплату реєстраційних і гарантійних внесків.

Реєстраційний внесок – це плата за участь в аукціоні, а гарантійний – це свого роду гарантія виконання зобов’язань після аукціону, тобто це сума, яка сплачується на відповідний рахунок оператора електронного майданчика. В подальшому, у разі перемоги в аукціоні, вона зараховується в ціну об’єкта, а у разі програшу – повертається.

Для участі в аукціоні необхідні документи можна подати онлайн.

Людина не взаємодіє з регіональним відділенням, не треба відвідувати кабінети посадових осіб. Скан-копії документів можна завантажити онлайн. За пів години до аукціону людина отримує гіперпосилання на особистий кабінет в системі продажів і берете участь в аукціоні.

Список об’єктів для приватизації постійно оновлюється

Список об’єктів, які підлягають приватизації, постійно оновлюється, додала Анна Калініна.

Органи держвлади, балансоутримувачі держмайна постійно опрацьовують об’єкти, які перебувають на балансі і інформують про майно, яке держава не використовує, тобто там не працюють працівники державної влади або нема соціального ефекту. Мова йде про те майно, яке не використовується, але може стати активом надходжень прибутку до держбюджету.

Водночас покупець стає правонаступником усіх прав. Це означає, що, у разі, якщо підприємство, установа чи завод має борг перед державою, він зобов’язаний її погасити. Якщо є заборгованість з виплати зарплати працівникам, має розрахуватись з ними. А ще не має права звільняти працівників протягом 6 місяців.

dostyp.com.ua

Exit mobile version