“Простір хоробрих” для родин військових відкрили у Кропивницькому (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У Кропивницькому відкрили громадський хаб для підтримки військових та їх родин.

Про це повідомляє кореспондентка Точки доступу.

У "Просторі хоробрих" працюватимуть соціальна кав’ярня та дитяча терапевтична кімната. У хабі проводитимуть творчі заходи, зустрічі з військовим капеланом, психологом тощо.

Терапевтичну кімнату для роботи з дітьми облаштували за підтримки Кіровоградського регіонального представництва БФ "Благодійна фундація "Мрія". Тут проводитимуть різні активності, психологічні зустрічі з елементами арттерапії тощо.

Поки діти цікаво та з користю проводитимуть час, батьки зможуть зайнятися своїми справами.

Вдова військового Валентина Пастухова вважає, що такий простір нині необхідний.

Кожній жінці, навіть кожному чоловіку, в кого є діти, в кого є хтось на війні, це саме те місце, де їх завжди будуть чекати. Вони будуть зустрічатися з психологами, отримувати юридичну допомогу, буде дитяча кімната.

Під час відкриття хабу відвідувачам презентували фотовиставку "Нащадки героїв" за участю рідних полеглих захисників, а дитяча письменниця Татуся Бо провела інтерактив для дітей з елементами казкотерапії.

Керівниця БФ "Полк С. Хороброго" Яна Пшеніцина розповіла, що у хабі є зони для роботи з ветеранами та їх родинами.

Проведення арт-терапії, надання психологічної, юридичної підтримки, навчання з ветеранського підприємництва. Також є дронарня. Вона більше розрахована на цивільне населення, яке планує йти в армію і може спробувати себе пілотом БПЛА.

До того ж, у просторі відкрили першу в місті соціальну кав'ярня з крамничкою. 80% прибутку від них будуть спрямовувати на підтримку ЗСУ та розвиток ветеранських та волонтерських ініціатив.

 "Простір хоробрих" у Кропивницькому працюватиме щодня за адресою: палац культури ім. Компанійця (1 поверх), вул. Віктора Чміленка, 53.

#культурний простір кропивницького

dostyp.com.ua

Exit mobile version