Дітей під час тривоги вигнали з укриття навчального закладу у Кропивницькому. Керівниця, яку звинувачують, каже, що це наклеп

Дітей під час тривоги вигнали з укриття навчального закладу у Кропивницькому. Керівниця, яку звинувачують, каже, що це наклеп

Сьогодні, 14 червня, у Центральноукраїнському будинку художньої та технічної творчості виник конфлікт між директоркою цього закладу Оленою Арутюнян і керівником гуртка обласного центру науково-технічної творчості, який працює у цьому ж приміщенні, Володимиром Цисьом. Останній звинувачує Олену Арутюнян у тому, що вона вигнала дітей з укриття під час тривоги. Директорка каже, що це наклеп, а конфлікт із керівником гуртка триває давно. У ситуації розбиралась Точка доступу.

Версія керівника гуртка

О 10:16, коли почалась повітряна тривога у Кіровоградській області, двоє вихованців гуртка, яким керує Володимир Цись, пішли в укриття, розповів чоловік у коментарі Точці доступу.

Поки я виключив світло в аудиторії, закрив двері, діти повернулись і сказали, що їх вигнала зі сховища директорка будинку художньої і технічної творчості, тому що немає керівника. Вони сказали, що я йду, але вона вигнала їх і сказала, щоб привели мене, бо самих не пустить.

Каже, що запитав у Олени Арутюнян, на якій підставі вона вигнала дітей.

"А якщо зараз "прилетить"?", – запитав я у неї. Вона на це почала мене ображати. Конфлікт триває давно. Я з нею взагалі не спілкувався, але вона зажди шукає нагоду, щоб зачепити мене. Я жива людина, але інколи теж не можу стриматись. Чути на свою адресу постійні наклепи…

Що каже директорка

Олена Арутюнян пояснила, що частину приміщення Центральноукраїнського будинку художньої та технічної творчості орендує обласний центр науково-технічної творчості. Там діє гурток, яким керує Володимир Цись. За словами Олени Арутюнян, конфлікт між ними триває деякий час, а ситуацію щодо того, що вона нібито вигнала дітей зі сховища, називає наклепом.

 Керівник гуртка наводить наклеп на мене. Він постійно лається, говорить непристойні речі і ображає мене при дітях. Людина не розуміє педагогічної етики.

Додала, що діти під час повітряної тривоги почали спускатись у сховище без керівника гуртка, хоча він повинен був іти разом із ними.

Я побачила, що діти не дійшли до сховища, а сидять у спортивній залі. Запитала у них, де керівник, на що вони сказали: "Він сказав, щоб ми йшли самі, він прийде згодом".

Далі, каже, попросила дітей покликати керівника гуртка.

Коли я зробила йому зауваження, що відпустив дітей самих, він лаявся, висловлювався нецензурними словами. І це не перший випадок. До цієї ситуації він палив на території закладу, я робила йому зауваження, а він показував непристойні жести.

Директорка написала претензію на керівника гуртка директору обласного центру науково-технічної творчості.

Директор, замість того, щоб розібратись у ситуації, викликав пресу.

Олена Арутюнян сказала, що подаватиме на Володимира Цися в суд.

"Дитина подзвонила дуже схвильована" – мама вихованця

Алла Ланько – мама вихованця гуртка Володимира Цися. Її сину 8 років.

Я привела його в гурток. Через 20 хвилин почалась тривога. Я знаю, що під час сирени діти з керівником гуртка спускаються у сховище, тому не хвилювалась, але цього разу син подзвонив мені і зляканим голосом сказав "Мама, швидше приходь сюди".

Коли жінка повернулась, їй пояснили, що дитину вигнали зі сховища, бо на той момент викладача не було поряд.

Зазвичай викладач вимикає усе в кабінеті, закриває його і йде позаду них. Так було і цього разу: діти пішли вперед і сіли у сховищі, а викладач йшов позаду, але його випередила директорка будинку художньої та технічної творчості, яка сказала дітям "Ідіть за викладачем". Я не розумію, як так можна. Під час тривоги.

Додала, що це не перший випадок, коли батьки вихованців скаржаться на директорку цього закладу. Підсумувала, що остаточно не вирішила, що робитиме у цій ситуації, але не виключає, що напише заяву в управління освіти.

#укриття

dostyp.com.ua