На Кіровоградщині розширили межі пам’ятки природи місцевого значення “Каскади”

На Кіровоградщині розширили межі пам’ятки природи місцевого значення "Каскади"

На Кіровоградщині розширили межі геологічної пам’ятки природи місцевого значення "Каскади" з 2,5 до понад 72 гектарів. Відповідне рішення ухвалили депутати обласної ради під час сесії.

Про це розповів директор департаменту екології та природних ресурсів Кіpовогpадської обласної військової адміністрації В'ячеслав Дубровський під час брифінгу, передає Точка доступу.

Пам’ятка природи була оголошена такою, яка належить до природно-заповідного фонду області, у 1984 році. За словами В’ячеслава Дубровського, вона має важливе значення для області і є туристичним магнітом. Урочище каскади знаходиться на території Злинської громади. 

До нас звернулися представники громади з пропозицією і науковим обгрунтуванням необхідності розширення меж цієї пам’ятки природи. За результатами досліджень, було встановлено, що “Каскади” мають не лише унікальні ландшафти, а й багату флору та фауну – види, які занесені до Червоної книги України.

Департамент екології та природних ресурсів розробить нові положення та зобов’язання щодо цієї пам’ятки природно-заповідного фонду. Після цього територію передадуть у користування громаді. Це збереже її від незаконного розпаювання.

#екологія

dostyp.com.ua