Умовний строк за смертельну ДТП отримав житель Кропивницького

Умовний строк за смертельну ДТП отримав житель Кропивницького

Апеляційний суд Кропивницького відхилив вирок суду першої інстанції і призначив винному в смертельній ДТП кропивничанину умовний строк відбування покарання.

Відповідну постанову оприлюднили у судовому реєстрі, повідомляє Точка доступу.

Обставини смертельної аварії

Аварія сталася торік 31 грудня, орієнтовно о 07:20 на вулиці Кoрoленка. Вoдій автoмoбіля "Volkswagen Touareg" на смерть збив дівчину 1996 року народження. Пізніше у судових засіданнях з’ясувалось, що водій – житель Кропивницького Роман Абашко. Експертизи встановили, що він їхав з удвічі більшою за дозволену швидкістю – 100 кілометрів на годину. Дівчину збив на пішохідному переході. Від удару вона відлетіла на понад півсотні метрів, загинула на місці. В суді тоді ще підозрюваний повністю визнав вину. Казав, що зробив це ненавмисно. У січні цього року суддя Ленінського райсуду Леонід Плохотніченко обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці без права внести заставу. Тоді його адвокат Віктор Осєтров сказав, що його клієнт у день аварії поспішав до хворої матері, бо їй стало зле.

Їхав до хворої матері, яка йому зателефонувала та попросила привести ліки, оскільки швидка допомога відмовилася приїжджати на її виклик, – з матеріалів справи.

Рішення судді захисник підозрюваного оскаржив в апеляційному суді Кропивницького. Колегія суддів апеляцію відхилила. Роман Абашка лишили під вартою.

Обвинуваченого звільнили у залі суду

Згодом почали розгляд справи по суті. Відтак рішенням Кіровського суду Романа Абашка визнали винним у смертельній ДТП і призначили покарання у вигляді ув’язнення на три роки, а ще позбавили права керувати авто на два роки.

Виправлення обвинуваченого можливо тільки в реальній ізоляції від суспільства, із застосуванням до нього покарання у виді позбавлення волі, – йдеться у вироку.

Адвокат обвинуваченого оскаржив рішення в апеляційному суді Кропивницького.

Колегія суддів бере до уваги позицію потерпілих, які не наполягали на призначенні обвинуваченому покарання у виді реального позбавлення волі, претензій матеріального та морального характеру до обвинуваченого не мають. На переконання колегії суддів, виправлення та перевиховання обвинуваченого можливе без ізоляції від суспільства, – з матеріалів постанови апеляційного суду.

Відтак, колегія суддів звільнила міру покарання і призначила чоловіку іспитовий строк на два роки. Протягом цього часу він має приходити у визначені дні в центр пробації і повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Романа Абашка звільнили у залі суду.

Фото: Суспільне Кропивницький

#апеляція #вирок за дтп #смертельна дтп у кропивницькому

dostyp.com.ua