У селі на Кіровоградщині відкрили Алею пам’яті загиблим захисникам

У селі на Кіровоградщині відкрили Алею пам’яті загиблим захисникам

На Кіровоградщині у селі  Ганно-Требинівка Устинівської громади відкрили Алею пам’яті загиблим захисникам.

Про це йдеться на сторінці Устинівської селищної ради у фейсбуці, передає Точка доступу.

На Алеї встановили стенди з фотографіями загиблих військових-односельців – Сергія Білодіда та Петра Середенка.

Алею відкрили завдяки фінансовій підтримці родин загиблих військовослужбовців. 

Ця Алея пам’яті буде місцем піднесення патріотичного духу, де молодь і громадськість будуть подумки зустрічатися з загиблими захисниками, щоб пам’ятати, якою дорогою ціною виборюється свобода, незалежність і суверенітет України, – зазначили в громаді.

51-річний сержант Сергій Білодід, позивний Дід, загинув 29 серпня 2022 року в бою з окупантами в районі села Сухий Ставок на Херсонщині. Під час ворожих обстрілів з артилерії закрив собою бойового медика, але сам отримав смертельні поранення.

Сергій жив у селі Ганно-Требинівка. У 1989 році закінчив Київське СПТУ-26 та здобув фах слюсаря-сантехніка. Потім пройшов строкову військову службу. Останні 20 років працював на комбайні. Цікавився електрогазозварюванням. 

Сергій Білодід служив у 57-ій окремій мотопіхотній бригаді імені кошового отамана Костя Гордієнка. Обіймав посаду командира бойової машини-командира відділення.

Мій тато – це чоловік з великої літери, такий добрий, чуйний, люблячий! Завжди прийде на допомогу, ніколи нікому не відмовляв. Чоловік, який міг зробити просто все, навіть те, що нереально, але він завжди викрутиться і зробить. Дуже розумний. Таких, як він, більше немає, – розповіла донька загиблого Марина.

Поховали військового в селі Ганно-Требинівка на Кіровоградщині. Вдома на Сергія чекали дружина, діти та онук.

У селі на Кіровоградщині відкрили Алею пам’яті загиблим захисникам

Сергій Білодід

Петро Середенко народився 1 квітня 1996 року в селі Ганно-Требинівка. Закінчив місцеву школу. До мобілізації проживав і працював у місті Нова Одеса Миколаївської області. З початку вторгнення Росії був мобілізований до ЗСУ, отримав поранення, після лікування повернувся до війська. 19 листопада 2022 року під час стрілецького бою загинув поблизу населеного пункту Водяне Донецької області.

У селі на Кіровоградщині відкрили Алею пам’яті загиблим захисникам

Петро Середенко #загиблі військові зсу

dostyp.com.ua