Жителі Кіровоградщини заборгували за послуги ЖКГ понад 700 мільйонів гривень

Жителі Кіровоградщини заборгували за послуги ЖКГ понад 700 мільйонів гривень

Заборгованість жителів Кіровоградської області за спожиті житлово-комунальні послуги станом на 1 серпня становить 742,8 мільйони гривень.

Про це повідомляє Точка доступу з посиланням на пресслужбу обласної військової адміністрації.

Загальна заборгованість за послуги водопостачання та водовідведення складає 179,2 мільйонів гривень, заборгованість за спожитий газ – 237,2 мільйонів гривень, за електроенергію – 276 мільйонів гривень. Окрім того, є борги за вивезення побутових відходів. 

Директорка департаменту ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу Кіровоградської ОВА Ольга Довжук наголосила на тому, що в області завершується підготовка до опалювального сезону. Мешканці регіону мають розуміти, що він буде проходити в умовах відключення електроенергії, а тому буде складним: 

Комунальні підприємства закуповоють генератори. Побутові споживачі отримують послуги за тарифом, який діяв ще до початку воєнного стану. В тариф не закладена вартість пального для резервних джерел живлення. Вартість електроенергії, яку виробляють генератори, майже в 5 разів дорожча, ніж та, яку ми купуємо на ринку електроенергії, – зазначила Ольга Довжук. 

За словами Ольги Довжук, показник рівня оплати у 2024 році задовільний – 99,3%. Однак, населення має борги за споживання послуг у минулі роки. І це створює негативний тиск на економічний стан комунальних підприємств, унеможливлює їх стабільну роботу та якісне надання цих послуг.

 

#жкг

dostyp.com.ua