Антилекція, дискусія, квартирник і майстеркласи: у Кропивницькому запрошують на зустріч з митцями із Луганщини

Кропивницький став першим містом, куди приїде мандрівний культурний шелтер з міста Старобільськ Луганської області. Протягом трьох днів проведуть шість культурно-мистецьких зустрічей.

Про це повідомляє Точка доступу з посиланням на інформацію організаторів.

Шелтер "Мандрівний Старобільськ"

Пересувний культурний шелтер працюватиме у Кропивницькому впродовж трьох днів – 16, 17 і 18 жовтня. Учасники – музиканти, письменники, художники, фотографи, громадські діячі з Луганщини і Кропивицького – зустрінуться в обласній бібліотеці для юнацтва ім. Є. Маланюка (вул. Володимира Панченка 6/15). Доєднатись можуть усі охочі, участь – безкоштовна.

Чому "Мандрівний Старобільськ"? Адже команда проєкту звідти – з міста, яке майже три роки перебуває під російською окупацією. Міста, яке до великої війни вважали ледь не столицею культурних перетворень на Луганщині. А ще це дім, про який хочеться розповісти й об’єднати навколо нього інших людей, – кажуть організатори.

Програма Шелтеру в Кропивницькому

  • 16 жовтня, 14:00

Літературна антилекція "Українські письменники у пікселі". За участі Артема Полежаки, Лізи Жарікової, Артема Чапая, Дмитра Лазуткіна і Вахтанга Кіпіані.

  • 17 жовтня, 14:00

Дискусія “Містяни і нові жителі: як ми єднаємося?” за участі Валерії Долгоєр, юристки правозахисного напряму Благодійного фонду “Схід SOS”, й Олександра Кашлакова, голови громадської організації "Слов'янський культурний центр “Задзеркалля”.

  • 18 жовтня, 16:00-18:30

16:00-16:15 – презентація фотовиставки "Мандрівний Старобільськ".

16:15-16:50 – спілкування з художницями Анжелікою Мірошниченко й Анною Невтирою.

16:00-17:00 – творча майстерня для дітей і батьків.

17:00-18:30 – літературно-музичний квартирник за участі поетів і музикантів з Луганщини та Кропивницького – Анастасії Петрової, Сергія Летучого, Вікторії Котлярової, Ксенії Ліри, Василя Левицького, Марини Єрмолаєвої, Настуні Літаш, Надії Гармазій.

“Мандрівний Старобільськ” є концептуальним місцем, мета якого – об’єднати внутрішньо переміщених осіб з місцевою громадою у зрозумілих живих форматах для обміну досвідом, думками, творчими ідеями та створення спільного культурного дозвілля, – кажуть організатори.

Після Кропивницького Шелтер поїде у Нововолинськ, Ярмолинці, Чортків і Київ.

#творча зустріч

dostyp.com.ua

Exit mobile version