“Мені потрібно зробити платіж”: від імені заступниці начальника Кіровоградської ОВА шахраї просили гроші

"Мені потрібно зробити платіж": від імені заступниці начальника Кіровоградської ОВА шахраї просили гроші

Невідома особа створила дублікат акаунту заступниці начальника Кіровоградської обласної військової адміністрації Катерини Колтунової у соцмережі Telegram і просила від її імені гроші.

Посадовиця підтвердила інформацію у коментарі Точці доступу.

У повідомленнях від нібито імені Катерини Колтунової йшлося, зокрема, "Це Катя Колтунова пише, якщо не взнали" і "Мені потрібно платіж дуже важливий зробити. Пумб не пропускає… Є можливість виконати платіж? Як знімуть обмеження, поверну і віддячу".

Хтось хотів використати моє ім’я, щоб збагатитись. Відчуття, ніби тебе облили брудом… Це дуже неприємно. Заяву в поліцію не писала, бо не видно ні акаунту, ні телефону людини, яка це робила, – розповіла Катерина Колтунова.

"Мені потрібно зробити платіж": від імені заступниці начальника Кіровоградської ОВА шахраї просили гроші

Зараз посадовиця знає про один випадок, коли від її імені виманювали гроші, і просить людей, які отримували подібні повідомлення, нікому нічого не перераховувати і повідомити про це їй.

Це не перший випадок у Кіровоградській області, коли шахраї від імені посадовців виманюють гроші. Раніше Точка доступу писала, що у такий спосіб шахраї просили гроші від імені начальника Кіровоградської ОВА Андрія Райковича і керівниці головного управління державної податкової служби у Кіровоградській області Юлії Мороз.

Нагадаємо, Точка доступу підготувала серію матеріалів, у якій журналістки розповіли про найрозповсюдженіші схеми шахрайств у соцмережах, а також зібрали поради і рекомендації експертів, як розпізнати шахрайство і не бути ошуканими.

  • Просили гроші від імені чиновників Кіровоградщини. Як не попастись на "схему" шахраїв
  • Історія успіху: розповідаємо, як жителька Кропивницького викрила шахрайську схему в соцмережах
  • Напишіть “амінь”, поставте вподобайку: розповідаємо, як одна з найбільших фейсбук-спільнот Кропивницького стала групою-сміттяркою
  • "Отримайте 1000 гривень у Дії" та "Проголосуйте за дитину в конкурсі": перевіряємо на собі, як працюють схеми шахраїв у соцмережах
  • Збори для військових: розповідаємо, як відрізнити справжню допомогу бійцям від фейкових схем у соцмережах

#інтернет-шахраї

dostyp.com.ua