Які упередження заважають людям жити? Думка психолога

Кожна людина має упередження, які багато в чому сковують у діях та не дозволяють досягати бажаних результатів у багатьох сферах.

Кожна людина має упередження, які багато в чому сковують у діях та не дозволяють досягати бажаних результатів у багатьох сферах, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Instagram психолога Ольги Голентовської.

Психолог заявляє що найбільш поширені типи упередженого мислення це “персоналізація”, коли людина приймає все на свій рахунок, “яснобачення”, коли людина вважає, що “знає” все наперед.

“Чорно-біле мислення” змушує сприймати світ дуже категорично та не розглядаючи середнього значення. “Катастрофізація” це впевненість, що обов’язково відбуватиметься щось жахливе.

“Обов’язок” це впевненість людини в тому, що все має відбуватися за певними зразками та нормами. “Читання думок інших” це бездоказова впевненість у тому, що людина знає про враження інших. “Надмірне узагальнення” – переконання в тому, що певні обставини відбуваються частіше, ніж є насправді.

“Клейка ярликів” – це оцінка на основі стереотипів. “Емоційне мислення” – використання емоцій замість аргументів.

Нагадуємо, “Перфекціонізм – це пастка”.