Ці 4 фрази ніколи не можна говорити своїй дитині

Нерідко батьки не знають, як варто розмовляти зі своїми дітьми. Є фрази, які ніколи не можна говорити дитині для того, щоб не наговорити зайвої.

Нерідко батьки не знають, як варто розмовляти зі своїми дітьми. Є фрази, які ніколи не можна говорити дитині для того, щоб не наговорити зайвої, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Instagram Центру психології та розвитку Київського Дворика.

До списку фраз, які не можна говорити дитині входить фраза “Ти можеш краще”, так як батько є важливою людиною для дитини, яка намагалася щосили зробити що-небудь. Ця фраза може розбити очікування дитини.

“Тут немає нічого твого”, – дана фраза дає зрозуміти дитині, що ні її межі, ні її почуття не важливі для батька. У будинку немає жодного безпечного місця.

“Відійди, я краще сам зроблю”, – батько повинен вчити дитину самообслуговування у побуті. Дане виховання частково складається із взаємодії в будинку та догляду за ним. Тому не можна відштовхувати дитину.

“Будеш так поводитися – я тебе в дитбудинок здам”, – лідер серед фраз-табу. Загроза позбавлення дитини якщо вона поводитиметься не так, як хоче батько. Це все одно що сказати “я люблю тебе тільки тоді, коли ти відповідаєш моїм вимогам і очікуванням. Якщо ти цього не робитимеш, я тебе кину.”

Також були поради як прожити щасливе життя.