Російські браконьєри масово грабують рибні багатства Азовського моря – збитки сягнули ₴43 мільйонів

Російські браконьєри масово грабують рибні багатства Азовського моря - збитки сягнули ₴43 мільйонів

На окупованих територіях Херсонщини браконьєри РФ масштабно грабують рибні багатства Азовського моря: збитки становлять понад 43 млн грн.

Про це повідомляє Державне агентство меліорації та рибного господарства України, передає Укрінформ.

Зазначається, що у ході моніторингу інформації виявлено відеоматеріал, у якому йдеться про масштабний незаконний вилов водних біоресурсів на окупованій території Херсонської області, а саме в акваторії Азовського моря, поблизу м. Генічеськ.

Російські браконьєри масово грабують рибні багатства Азовського моря - збитки сягнули ₴43 мільйонів

«За даними пропагандистів РФ, обсяг грабунку водойми становив 35 тонн хамси, 186 кг азовського калкана та 60 кг глося. Продавати рибу злочинці планують як на території окупованої Херсонщини, так і в регіонах країни-окупанта», – йдеться у повідомленні.

За розрахунком Азовського рибоохоронного патруля Держрибагентства, збитки, нанесені рибному господарству України без урахування шкоди за незаконний вилов азовського калкана та глося, вже становлять понад 43 млн грн.

В агентстві наголошують, що це лише один з багатьох випадків завданої шкоди окупантами в Азовському морі, загальний масштаб знищення цінної риби у водоймі набагато більший.

Азовський рибоохоронний патруль спільно з іншими правоохоронними органами продовжують відстежувати факти незаконного вилову риби браконьєрами РФ у басейні Азовського моря.

Як повідомлялося, збитки рибного господарства України внаслідок знищення Каховського водосховища після підриву греблі гідроелектростанції росіянами перевищили 9,8 млрд грн.

Фото: Державне агентство меліорації та рибного господарства України

www.ukrinform.ua