4 причини, чому другі шлюби є щасливішими

4 причини, чому другі шлюби є щасливішими

Загалом люди під час других шлюбів є більш досвідченими у своїх діях / фото pixabay

Трохи менше половини шлюбів між тими, хто одружується вперше, а саме 45%, закінчуються розлученням, проте лише 31% повторних шлюбів є невдалими. Про це свідчать дані фонду The Marriage Foundation. 

Психолог Джеймі Сімкінс Роджерс для видання Your Tango розповіла, чому другі шлюби мають більше шансів знайти своє щастя, ніж перші. 

За її словами, другі шлюби мають таку перевагу, як досвід, адже під час наступного союзу люди вже “знають мотузки”, якщо йдеться про спільне проживання та ведення домашнього господарства. 

Відео дня

“Люди в другому шлюбі, як правило, знають, що працює, а що ні – в тому числі, коли варто (чи не варто) вибирати битви. Вони мають, як мінімум, базове розуміння ефективної комунікації та вирішення конфліктів. Всі ці фактори разом узяті роблять другий шлюб справжнім рецептом успіху”, – пояснила Роджерс.

Експерт зауважила, що багато людей, які одружуються вдруге, приділяють своїм роздумам про перший шлюб більше часу. Один з її клієнтів зазначив: 

“Мій другий шлюб працює, тому що я був по-справжньому чесний з собою щодо своєї ролі в розпаді мого першого шлюбу і мого багажу!”.

Вона додала, що друге одруження здебільшого є щасливішим, адже люди навчилися не повторювати своїх помилок, які робили у минулому. 

Також під час другого шлюбу партнери однаково прагнуть зробити так, аби їхні стосунки були успішними, наголосила Роджерс. За її словами, це не означає, що перші шлюби позбавлені такої практики, проте люди, які одружуються вдруге, відчувають ці емоції на іншому рівні. 

“Вже переживши кінець шлюбу, люди у другому шлюбі розвивають у собі підвищену рішучість нічого не сприймати як належне. Люди, які одружилися вдруге, також дуже добре знають, що станеться, якщо шлюб не складеться”, – пояснила психолог.

Роджерс підкреслила, що люди у другому шлюбі мають глибоке почуття вдячності, а саме за другий шанс, життя, кохання, знаючи, що вони є швидкоплинними. 

“Вдячність відкриває повноту життя. Вона перетворює те, що ми маємо, на достатньо і навіть більше. Вона перетворює заперечення на прийняття, хаос на порядок, а плутанину на ясність. Вона може перетворити їжу на свято, дім на рідну домівку, незнайомця на друга. Вдячність надає сенс нашому минулому, приносить мир сьогоднішньому дню і створює бачення завтрашнього дня”, – йдеться у книзі “Співзалежних більше немає” автора Мелоді Бітті.

Як покращити стосунки зі своїм партнером

Раніше експерти назвали 3 теми, які мають обговорювати пари. Загалом психологи радять парам обговорювати спільні цілі та плани, інтимну близькість та роботу. 

Крім того, фахівці розповіли про 5 простих способів покращити стосунки зі своїм партнером. Відомо, що багато пар після декількох років спільного життя не відчувають те кохання, яке було раніше, оскільки час та побут значно впливають на це. 

www.unian.ua