Укрнафта збільшила запаси нафти і газу за рахунок розширення меж спецдозволів

Укрнафта збільшила запаси нафти і газу за рахунок розширення меж спецдозволів

Розширення меж дії трьох спецдозволів на користування надрами дозволило ПАТ "Укрнафта" збільшити запаси нафти на 3 млн тонн, газу – на понад 600 млн кубометрів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії. 

"Укрнафта збільшила запаси та ресурси на понад 3 млн тонн нафти та більше 600 млн кубометрів газу. Це відбулося завдяки черговому розширенню меж існуючих спецдозволів компанії на Заході України", – йдеться у повідомленні.

Зокрема, площу першої ділянки було розширено на 50%, що дозволило збільшити загальний обсяг запасів на 221 тисяч тон нафти та 19 млн кубометрів газу.

Площа другої ділянки збільшена на 32,62%; загальний обсяг запасів зріс на 836 тисяч тон нафти та 402 млн кубометрів газу.

Площа третьої ділянки збільшена на 36,14%; загальний обсяг запасів за рахунок розширення меж спецдозволу становить понад 1,9 млн тонн нафти та 205 млн кубометрів газу, розчиненого у нафті.

Як повідомлялося, у 2023 році порівняно із 2022 роком ПАТ "Укрнафта" збільшило видобуток нафти й конденсату на 3% – до 1,41 млн т, видобуток газу збільшило на 6% – до 1,1 млрд кубометрів.

Фото: ukrnafta.com

www.ukrinform.ua