В Україні за гроші USAID збудували лоцманське судно

В Україні за гроші USAID збудували лоцманське судно

Фото Агентство USAID профінансувало будівництво в Україні судна, яке передано для роботи в порту Рені.

Про це повідомив у Фейсбуці віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає Укрінформ.

«Разом із заступницею адміністратора Агентства Сполучених Штатів з міжнародного розвитку USAID Ізобель Коулман, послом США Бріджит Брінк урочисто передали нове лоцманське судно для потреб Адміністрації морських портів України. Його збудували в Україні силами національного виробника за повного фінансування USAID», – ідеться в повідомленні.

В Україні за гроші USAID збудували лоцманське судно

За інформацією Кубракова, найближчим часом це судно розпочне роботу в порту Рені.

Міністр підкреслив, що стратегія розвитку портів Дунайського кластера залишаться у фокусі Мінвідновлення, яке продовжує системну співпрацю з американськими партнерами.

В Україні за гроші USAID збудували лоцманське судно

Завдяки цій співпраці було залучено обладнання для захисту обʼєктів критичної інфраструктури морських портів, передано спеціальну техніку для вантажоперевалки, залучено додаткове фінансування для проєктів розвитку логістики в регіоні.

У першому кварталі 2024 року дунайські порти вже обробили понад 5,5 млн т вантажів, з яких на експорт було відправлено 4 млн т.

Як повідомлялося, український коридор і порти Дунаю забезпечують понад 90% агроекспорту. З огляду на ситуацію з блокуванням експорту на західному кордоні, Україна готується нарощувати агроекспорт через Дунай.

Фото: Олександр Кубраков

www.ukrinform.ua