Дієтологи розкрили, що буде з вашим тілом, якщо щодня їсти яйця

Дієтологи розкрили, що буде з вашим тілом, якщо щодня їсти яйця

Яйця позитивно впливають на здоров’я людини / фото ua.depositphotos.com

Багато людей обирають яйця для сніданку на кожен день, однак з ними не все так однозначно. Хоча яйця відомі своєю великою кількістю поживних речовин , вони також містять холестерин.

“Яйця — це унікальна їжа, оскільки вони містять різноманітні поживні речовини, корисні для нашого здоров’я, – сказала Рarade дієтолог Керолайн Томасон.

У їхньому складі є білок, ненасичені жири, вітамін D, залізо, вітаміни групи В і холін, який підтримує мозок і нервову систему. Білок переважно містить саме у яєчних білках, тоді як більшість вітамінів і мінералів міститься в жовтку. 

Відео дня

Незважаючи на те, що яйця переповнені поживними речовинами, у них точно не все, що потрібно організму. Тим не менш, дієтолог Меріан Уолш каже, що більшість людей можуть їсти яйця багато разів на тиждень і не мати жодних проблем. Вона також назвала чотири зміни, які з вами відбудуться у такому разі.

У вас буде більше енергії

Якщо ви починаєте свій день з тарілки яєць, то можете очікувати, що почуватиметеся більш бадьорими протягом ранку .

“Поєднання білків і жирів в яйцях може допомогти вгамувати голод за допомогою сталої енергії, яка може налаштувати вас на більше енергії, ніж вранці, коли ви пропускаєте сніданок”, — пояснює Волш.

Вам буде легше зосередитися

Поживні речовини в яйцях підтримують здоров’я мозку, в тому числі когнітивні функції. Холін в яйцях заслуговує на особливу увагу, оскільки він зменшує запалення в мозку та підтримує зв’язок клітин та пам’ять. Томасон також зазначає, що білок і ненасичені жири в яйцях насичують і допомагають регулювати апетит, а відсутність почуття голоду, безумовно, полегшує концентрацію.

Ви можете відчути покращення настрою

Якщо ви почнете їсти яйця щодня, ви можете помітити піднесення свого настрою. існує прямий зв’язок між поживними речовинами в яйцях і кращим психічним здоров’ям.

“Мозок на 60 відсотків складається з жиру, і ми побачили завдяки дослідженням , що існує зв’язок між споживанням омега-3, подібних до тих, що містяться в яйцях, із покращенням психічного здоров’я”, — каже Волш.

Здоров’я вашого серця покращиться

Обидва дієтологи кажуть, що це міф, оскільки яйця містять холестерин, тому вони шкідливі для здоров’я серця.

“Дослідження показують, що яйця неймовірно багаті поживними речовинами, і навіть Американська кардіологічна асоціація переглянула кількість яєчних жовтків, яку люди вважають безпечними для споживання протягом тижня. Нові рекомендації стверджують, що п’ять яєчних жовтків на тиждень є безпечними навіть для людей із захворюваннями серця”, – каже Томасон.

Однак є одне застереження. Ті, у кого в родині був високий рівень холестерину, можуть обмежити споживання яєчних жовтків. Хоча яйця є здоровою їжею, обидва дієтологи зазначають, що вони не містять вуглеводів або клітковини — двох ключових поживних речовин, які слід включати до кожного прийому їжі. 

Корисні харчові звички

Те, що ми їмо вранці, може суттєво вплинути на наше травлення і загальне самопочуття протягом дня. Доктор назвав продукти, страви та напої, які краще не вживати натщесерце.

Авокадо давно отримало неймовірну репутацію у світі здоров’я та дієтології за свою користь. Однак є люди, яким краще уникати цей продукт.

www.unian.ua