Механік із 56-річним досвідом попередив водіїв про поширений, але дорогий побічний ефект від миття двигуна

Механік із 56-річним досвідом попередив водіїв про поширений, але дорогий побічний ефект від миття двигуна

Вода може потрапити в життєво важливі електричні з’єднання / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Скотті Кілмер, якого часто називають “народним автомобільним YouTube-блогером”, набув 6,2 мільйона підписників на YouTube за публікацію безоплатних порад з обслуговування власноруч, оглядів продуктів і висвітлення галузевих новин.

У нещодавньому відео він розповів, як очищення двигуна мийкою високого тиску може мати дорогі наслідки, про які багато хто навіть не здогадується, пише THE SUN.

Багатьох людей спокушає ідея промити моторний відсік під тиском і обробити його засобами, щоб верхня частина двигуна стала блискучою.

Відео дня

Однак більшість водіїв не знають, як захистити життєво важливі деталі перед чищенням двигуна, що може призвести до потенційно катастрофічних наслідків.

“Під капотом вашого автомобіля знаходиться всіляка електроніка та комп’ютерні модулі. Ви можете знищити їх водою, особливо водою під високим тиском”, – сказав він.

Він пояснив, що вода може потрапити в життєво важливі електричні з’єднання, такі як блок запобіжників і реле, будь-який відкритий фільтр, наприклад, повітрозабірник холодного повітря, і клеми акумулятора.

Наприклад, потрапляння води в з’єднання котушок запалювання може призвести до перебоїв у роботі автомобіля.

“Вода може потрапити всередину, і тоді вам доведеться довго гадати, що сталося”, – сказав він.

Кілмер каже, що він уникає миття моторного відсіку під тиском, щоб уникнути збоїв у роботі електрообладнання. Це також не приносить водіям жодної користі, крім красивого зовнішнього вигляду. Хоча він знає, що багато водіїв люблять чистити моторний відсік.

“Припустимо, ви мене не слухали або ніколи не бачили це відео”, – сказав він.

На щастя, звичайний предмет домашнього вжитку може допомогти врятувати становище.

“Що вам потрібно зробити, так це взяти собі фен і відключити всі електричні з’єднання. Висушіть їх феном… І часто проблема зникає, якщо ви доберетеся туди, де є волога”, – пояснив він.

Для старих автомобілів, у яких використовуються дроти свічок запалювання замість блоків котушок, як у більшості сучасних автомобілів, важливо від’єднати їх і дати їм висохнути на повітрі.

Поради Скотті Кілмера

Відомий американський механік з 56-річним досвідом Скотті Кілмер застеріг водіїв від купівлі старих старих автомобілів. Хоча вони дешевші і можуть здаватися вигідною альтернативою, вони значно менш безпечні, ніж більш сучасні моделі авто.

Кілмер зазначив, що нові машини мають низку систем, які забезпечують безпеку пасажирів. Приміром, якщо ви потрапите в аварію на старому авто, не факт що в ньому будуть подушки безпеки, і тоді ви ризикуєте сильно вдаритися об кермо.

www.unian.ua