У суботу графіки обмежень заплановані лише для промисловості – Укренерго

Із 19:00 18 травня в усіх областях України діятимуть графіки обмежень потужності електроенергії для промислових споживачів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Фейсбуці.

«По всій території України з 19:00 до 24:00 будуть діяти графіки обмеження потужності для промислових споживачів. Обмеження для побутових споживачів не прогнозуються», – йдеться у повідомленні.

Причина обмежень – наслідки п’яти ракетно-дронових атак, здійснених Росією по українській енергосистемі з 22 березня. Через пошкодження українські електростанції не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до атак.

«НЕК «Укренерго» повідомляє лише часові межі, в які діють графіки погодинних відключень – тобто можливе обмеження споживання при перевищенні регіоном визначених лімітів», – акцентували в енергокомпанії.

Інформацію, чи будуть застосовані відключення та коли саме у вашому регіоні, можна дізнатись в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.

Як повідомлялося, на сьогодні імпорт електроенергії протягом доби запланований з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 22 489 МВт-год.

З 14 травня обмеження електропостачання розширилися на побутових споживачів.

Із 22 березня поновилися масовані російські атаки на енергетичні об'єкти. Зокрема, руйнувань зазнали Бурштинська, Ладижинська, Зміївська, Трипільська ТЕС, а також гідроелектростанції. Загалом уряд оцінює втрату генеруючих потужностей на рівні 8 ГВт.

Фото: dpa

www.ukrinform.ua

Exit mobile version