З обласного бюджету Запоріжжя виділять ₴11 мільйонів на підтримку бізнесу

З обласного бюджету Запоріжжя виділять ₴11 мільйонів на підтримку бізнесу

Влада Запорізької області виділить із бюджету 11 млн грн на підтримку бізнесу.

Про це заявив під час форуму «Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024» начальник ОВА Іван Федоров, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу обладміністрації.

"Наш принцип: підприємці мають платити податки. І нічого, крім податків. Тож направимо на підтримку бізнесу безпрецедентну для нашого регіону суму – 11 мільйонів гривень: на виплату відсотків за кредитами банків, гранти на відкриття власної справи ветеранам війни, гранти для виробництва безпілотників", – сказав Федоров.

Він поінформував, що з огляду на наближеність до лінії фронту та окупацію понад 70% області, пріоритетом є допомога Силам оборони. За словами Федорова, 2023 року область виділила на армію 300 млн грн, а від початку цього року – 1,5 млрд грн. До цього долучилися 95% громад регіону. На ці кошти вже придбано 6 тисяч дронів, 40 пікапів, сотні антидронових рушниць, засобів РЕБ та іншої техніки. У планах на рік – зібрати 2,5 млрд грн і передати військовим десятки тисяч дронів, тисячі РЕБів, сотні авто та інше обладнання.

Як повідомляв Укрінформ, для українських захисників, які воюють на Запорізькому напрямку, закупили обладнання і техніки на 162 мільйони гривень.

Фото: zoda.gov.ua

www.ukrinform.ua