На Хмельниччині суд повернув з незаконного володіння землю на ₴1 мільярд

На Хмельниччині обвинуваченого у злочинах проти нацбезпеки зобов'язали повернути в комунальну власність землю вартістю понад 1 млрд грн.

Про це повідомила пресслужба Хмельницької обласної прокуратури, передає Укрінформ.

“Волочиська окружна прокуратура у судовому порядку повернула у комунальну власність земельні ділянки загальною площею 300 гектарів. Їх вартість становить понад 1 млрд 11 млн гривень”, – зазначили у відомстві.

За даними прокуратури, приватне підприємство у місті Волочиськ, яким володіє обвинувачений у злочинах проти національної безпеки, незаконно отримало землю у користування для ведення підсобного сільського господарства. Органи місцевого самоврядування не ухвалювали рішення про передачу землі у постійне користування, і державні акти не видавалися. Тому підприємство не могло набути цього права у встановленому законодавством порядку.

Прокуратура пред’явила до суду позови про зобов’язання повернути ділянки законному власникові – Волочиській міській раді. Позовні вимоги суд задовольнив у повному обсязі.

Як повідомлялось, прокуратура Хмельниччини подала позови на стягнення 28 мільйонів гривень незаконно отриманих активів при проведенні публічних закупівель.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version