Свідоме вживання червного вина може бути корисним для вашого здоров’я, – експерт

Червоне вино має корисні властивості для організму людини / фото ua.depositphotos.com

Експерт у галузі охорони здоров’я професор Тім Спектор потішив тих, хто полюбляє пити червоне вино. За його словами, один-два келихи цього напою можуть бути навіть “корисними” для вашого здоров’я, пише Mirror.

“Дехто вважає, що, захищаючи свій вечірній келих червоного, я певним чином даю зелене світло алкоголю як здоровому напою, який кожен повинен пити щодня. Це, як ви не здивуєтеся, не є моєю професійною думкою, оскільки завжди існує потреба в балансі”, – зауважив він.

У колонці для Daily Telegraph він заявив, що знає, що алкоголь є отрутою, адже багато людей стають від нього залежними та страждають від значних наслідків для здоров’я. Проте Спектор наголосив, що є наукові дослідження, які підтверджують те, що червоне вино на відміну від інших алкогольних напоїв, мають деякі переваги для здоров’я – особливо для серця. 

Відео дня

“Існують вагомі докази того, що келих червоного вина на день захищає здоров’я серця. Інші алкогольні напої цього не роблять. Цей захисний ефект частково зумовлений рослинними хімічними речовинами в червоному вині, які називаються поліфенолами, що є антиоксидантами, які допомагають живити мікробіом вашого кишківника. Вони також присутні в традиційно зварених сидрах і, меншою мірою, в рожевих винах”, – запевнив фахівець. 

Також експерт підкреслив важливість балансу та соціальної взаємодії. 

“Окрім поліфенолів, ми не повинні недооцінювати соціальні переваги випивки з друзями. Це особливо актуально, коли ми стаємо старшими, адже існує тісний зв’язок між хорошими соціальними мережами та зниженням ризику смертності. На Заході ми стикаємося з пандемією самотності, і для декого випивка з друзями може стати справжнім рятівним кругом”, – додав він. 

Крім того, Спектор звернувся й до тих людей, які утримуються від алкоголю.

“Деякі люди ніколи не п’ють, а деякі люди відмовляються від алкоголю, відчувають себе набагато краще і більше ніколи до нього не торкаються. Якщо це ви, то я не рекомендую вам зараз починати пити червоне вино. Більшість людей, яких я знаю, вживають алкоголь. Як би нудно це не звучало, але помірність є ключовим фактором, і якщо ви п’єте червоне вино в помірних кількостях і влаштовуєте собі безалкогольні дні, будь-які негативні наслідки, швидше за все, будуть відносно незначними, особливо якщо врахувати користь поліфенолів і соціальних зв’язків”, – додав експерт.

Він ще раз наголосив, що тим, хто взагалі не п’є алкоголь, не варто починати пити червоне вино заради користі для здоров’я. 

“Але для багатьох людей непитуще життя просто нереальне або непрактичне. Треба дивитися правді в очі: багатьом з нас подобається вживати алкоголь, і якщо ми зможемо робити це контрольовано і розумно, дотримуючись вживання червоного вина, це навряд чи завдасть великої шкоди, а може навіть принести користь”.

Інші цікавинки про вино

Раніше фахівець з алкоголю з Нью-Йорка Гізер Муріелло розповіла про правило 20/20 щодо того, як зберігати вино. 

“Охолодіть червоні вина в холодильнику за 20 хвилин до подачі, щоб розкрити їхні складні аромати, а білим дайте відпочити в холодильнику впродовж 20 хвилин, щоб розкрити їхній повний букет і яскраву кислотність”, – підкреслила вона. 

Також астрологи підібрали тип вина, який найбільше підходить для кожного знака Зодіаку. Зокрема Овнам підходить Каберне Совіньйон, Близнюкам – шампанське, для лева – рожеве. 

www.unian.ua

Exit mobile version