5 незаперечних переваг трояндового чаю для здоров’я

5 незаперечних переваг трояндового чаю для здоров'я

Трояндовий чай не містить кофеїну / фото ua.depositphotos.com

Чай із пелюсток троянди не тільки омолоджує, а й багатий на антиоксиданти, допомагає зменшити біль під час менструації та допомагає підтримувати водний баланс. Однак трояндовий чай також має легкий проносний ефект, тому необхідно пам’ятати про правильне дозування.

Видання Health shot пише, що згідно з дослідженням у журналі Flower Breeding and Genetics, всі види троянд їстівні, але їхній смак відрізняється.

Що таке трояндовий чай

Трояндовий чай готують із пелюсток і бутонів трояндового куща.

Відео дня

“Він не містить кофеїну, є гарним джерелом гідратації, багатий на антиоксиданти і може допомогти полегшити менструальні болі”, – каже дієтологиня Віна В.

Смак цього трав’яного напою легкий і тонкий, з гіркувато-солодким присмаком, залежно від сорту троянди.

Харчова цінність трояндового чаю

Хоча трояндовий чай не містить калорій, у ньому є деякі вітаміни й антиоксиданти, такі як вітаміни А, С і Е.

“Але цей показник може змінюватися залежно від таких факторів, як кількість використаних пелюсток або час заварювання”, – пояснює Віна.

Як приготувати трояндовий чай

Щоб приготувати трояндовий чай, заваріть жменю сушених пелюсток троянд у гарячій воді протягом 5-10 хвилин, процідіть і насолоджуйтеся.

Користь трояндового чаю:

  • зволоження;
  • розслаблення;
  • антиоксидантна дія;
  • може зменшити менструальні болі;
  • може поліпшити якість шкіри.
  • Побічні ефекти трояндового чаю

    Проблеми, пов’язані з вживанням трояндового чаю, включають потенційні алергічні реакції у людей, чутливих до цього продукту, і можливу взаємодію з лікарськими препаратами. Крім того, надмірне вживання може призвести до нетравлення шлунка або незначного проносного ефекту через його сечогінну дію.

    Чи містить трояндовий чай кофеїн

    На відміну від інших чаїв і більшості гарячих напоїв, трояндовий чай не містить кофеїну. Саме тому він є чудовою заміною іншим гарячим напоям, але переконайтеся, що ви використовуєте тільки пелюстки троянд.

    Чи можна пити трояндовий чай щодня

    Трояндовий чай зазвичай можна вживати щодня в помірних кількостях, але важливо прислухатися до свого організму і консультуватися з лікарем, особливо якщо у вас є будь-які захворювання або ви вагітні.

    Скільки можна пити трояндового чаю щодня

    Стандартного дозування трояндового чаю не існує, але вживання 1-2 чашок на день зазвичай вважається безпечним для більшості людей.

    Раніше УНІАН писав, що лікує імбирний чай.

    www.unian.ua