Скільки можна випити кави за день: лікарі дали точну відповідь

Скільки можна випити кави за день: лікарі дали точну відповідь

Дві-три чашки кави на день зазвичай здаються оптимальним варіантом / фото ua.depositphotos.com

Безпечними для більшості дорослих вважаються до 400 мг кофеїну на день, свідчать дані клініки Майо. Доктор Едвард Джованнуччі уточнив, що одна чашка кави містить близько 95 мг кофеїну, а це означає, що добова “доза” повинна дорівнювати приблизно чотирьом чашкам кави, пише The Guardian.

Дві-три чашки на день зазвичай здаються оптимальним варіантом для того, щоб скористатися перевагами кави, не відчуваючи при цьому її недоліків, зазначив доктор Пітер Хейс.

Вживаючи більше чотирьох чашок кави на день, люди можуть відчувати нервозність і прискорене серцебиття, пояснили фахівці. Особи, які страждають на панічний або тривожний розлад, піддаються особливому ризику виникнення цих негативних побічних ефектів.

Відео дня

Також зазначається, що надмірне споживання кофеїну може мати набагато серйозніші наслідки.

За даними Управління з контролю за продуктами і ліками, токсичні ефекти кофеїну, такі як судоми, спостерігалися при швидкому вживанні 1200 мг кофеїну за один раз. Таким чином, організація зазначає, що продукти з чистим і висококонцентрованим кофеїном, як-от порошки з кофеїном або енергетичні напої, “становлять значну загрозу громадському здоров’ю”.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що буде, якщо відмовитися від кави.

www.unian.ua