71-річна жінка каже, що перебуває у найкращій формі: 3 прості звички, що змінили її тіло

71-річна жінка каже, що перебуває у найкращій формі: 3 прості звички, що змінили її тіло

Завдяки здоровому способу життя вона має чудовий вигляд / колаж УНІАН, фото ellenectorfit

Еллен Ектор було 40 років, коли вона вирішила почати приділяти більше уваги своєму здоров’ю. Вона почала бігати та піднімати штангу у місцевому спортзалі. Зараз їй 71 рік і вона поділилася трьома головними принципами, які змінили її здоров’я. Про це пише Parade. 

За словами Ектор, є три принципи, яких вона дотримується з 40 років, а саме здорове харчування, підняття важких предметів і кардіотренування. 

“За дев’ять місяців у мене було зовсім інше тіло”, – розповіла вона в інтерв’ю Parade.

Здорове харчування

Жінка розповіла, що у 40 років вирішила повністю змінити свій раціон. Вона почала їсти низьковуглеводну їжу та не їла продукти з додаванням цукру. А вже сім років тому вона стала веганкою. 

“Я хотіла спробувати щось, що принесе користь моєму здоров’ю і не дасть мені набрати зайву вагу”, – підкреслила Ектор та наголосила, що дотримання веганської дієти допомогло в обох цих напрямках. 

Вона пояснила, що для неї шляхом до дотримання веганської дієти є пошук способів приготування овочів та інших рослинних продуктів таким чином, аби вони мали багато смаку, тому вона використовує спеції та приправи. 

Підняття важких предметів

За словами Ектор, її худорлявий та міцний тип тіла пояснюється регулярним підняттям ваги, що робить її кістки міцними. У наукових дослідженнях йдеться про те, що вправи з підняттям ваги є ефективним способом зберегти кістки міцними, захищаючи від втрати кісткової маси, що є характерним для старіння. 

“Моя улюблена частина тіла, на якій я зосереджуюсь при піднятті ваги, – це плечі. Якщо ви можете тримати плечі розправленими, ви ввійдете в кімнату, і люди зрозуміють, що ви тренуєтеся”, – запевнила фахівець.

71-річна жінка займається спортом та закликає до цього інших

Кардіо

Ектор вважає останнім фактором здорового способу життя регулярні кардіонавантаження. Для неї це часто біг або плавання. 

“Мені подобається бігати на свіжому повітрі, тому що є так багато різних маршрутів, що робить біг цікавим”, – ділиться жінка.

Ектор наголошує, що ніколи не пізно почати приділяти увагу своєму здоров’ю. Вона зазначила, що розуміє тих людей, яким складно наважитися займатися спортом. 

“Найважливіше – це зробити перший крок, навіть якщо це перший крок дитини. До нас у спортзал приходить жінка, якій 60 років. Вона почала ходити дев’ять років тому і виглядає дуже добре. Коли ви тільки починаєте відвідувати заняття з фітнесу, це нормально – соромитися і сидіти на задньому ряду. Але повірте, якщо ви будете послідовними, ваша впевненість зросте, і ви займете місце в першому ряду! Але все починається з цього першого кроку”, – підкреслила вона. 

Секрети схуднення – останні новини

Раніше дієтолог розповіла, що схудла на 45 кілограмів, дотримуючись правила 2:2. Зазначається, що це правило передбачає вживання 2 чашок овочів до 14:00, що забезпечує насичений поживними речовинами початок дня, який сприяє ситості, стримує голод і зміцнює загальне здоров’я.

Також стало відомо про топ-3 вправи для схуднення живота та боків, а саме піднімання ніг, планка та жим від грудей.

www.unian.ua