В Україні запустили сайт, на якому можна дізнатися про роботу еАкцизу

В Україні запустили сайт, на якому можна дізнатися про роботу еАкцизу

Міністерство цифрової трансформації в межах реформи ринку підакцизних товарів запустило в роботу сайт еАкциз, на якому можна буде дізнаватися про перебіг реформи.

Про це пресслужба міністерства повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Продовжуємо боротися з контрафактним ринком алкоголю й тютюну. Працюємо над еАкцизом з 2022 року — система допоможе державі збільшити надходження в бюджет та наблизить Україну до європейських стандартів. Запустили сайт, щоб ви дізнавалися, як працюватиме та коли запуститься еАкциз», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на сайті можна знайти інформацію про етапи впровадження системи електронних акцизних марок, про їхню перевагу для бізнесу, держави та суспільства, про законодавче регулювання обігу алкоголю й тютюну тощо.

У Мінцифри наголошують, що еАкциз допоможе забезпечити контроль над продукцією та зробити ринок тютюну й алкоголю прозорішим, а також дасть змогу моніторити кожну одиницю продукції на всіх етапах переміщення — від виробництва або імпорту до продажу споживачу.

Зараз завершується робота над розробкою нормативно-правової бази, щоб забезпечити ефективне впровадження системи в Україні. Офіційний запуск електронної системи запланований на січень 2026 року.

Як повідомлялося, до держбюджету України у 2023 році від акцизів на тютюнові та нікотинові вироби надійшло 80,3 млрд грн.

www.ukrinform.ua