Запечені помідори за рецептом Марти Стюарт: швидка закуска з начинкою на будь-який смак

Запечені помідори за рецептом Марти Стюарт: швидка закуска з начинкою на будь-який смак

Помідори краще їсти у сезон / фото ua.depositphotos.com

З настанням спекотної пори року на ринках на полицях супермаркетів з’являються солодкі й ароматні помідори. Це ідеальний час для того, щоб приготувати щось смачне з цих овочів. Simply recipes поділився рецептом смажених помідорів Марти Стюарт.

Начинка для помідорів дуже проста. Розтопіть дві столові ложки вершкового масла в невеликій сковороді, потім додайте одну чверть склянки панірувальних сухарів, помішуючи, поки вони не стануть золотистими. Потім, вимкнувши вогонь, додайте по щіпці солі та перцю та дві столові ложки подрібненої петрушки. Цю начинку можна зробити заздалегідь і залишити при кімнатній температурі на години.

Поставте решітку духовки на друге за висотою положення та попередньо розігрійте, щоб вона була гарячою.

Відео дня

З верхівок чотирьох стиглих помідорів відріжте скибочку. Видаліть серцевину кінчиком ножа. Якщо дно помідора неплоске, зріжте дуже тонкий пласт, щоб допомогти йому стабілізуватись. Викладіть помідори на форму для запікання зрізом догори і посипте кожен по столовій ложці суміші з панірувальних сухарів.

Обсмажуйте чотири-п’ять хвилин, поки крихта не підрум’яниться. Слідкуйте за ними уважно — вони можуть згоріти миттєво. Використовуйте щипці, щоб перемістити помідори на тарілку і відразу ж подавати.

Начинку з панірувальних сухарів можна змінювати. Наприклад, можна взяти пару столових ложок меленого пармезану. Ви також можете обрати трави: додайте подрібнений чебрець або розмарин до крихт, коли ви підсмажуєте їх, або замініть петрушку базиліком після того, як крихти підсмажаться. Подрібнений часник, лимонна цедра та подрібнені підсмажені волоські або мигдальні горіхи – це легкі, ароматні доповнення до начинки.

Змінюючи начинки на свій смак, можна все літо насолоджуватись різними варіантами цієї страви.

Чому варто їсти помідори

Дослідження, опубліковане в Європейському журналі профілактичної кардіології, показало, що ті, хто їв найбільше помідорів або томатних продуктів щодня, знизили ризик високого кров’яного тиску більш ніж на третину. У людей без гіпертонії, які їли найбільше помідорів або продуктів на їх основі, ризик розвитку цього захворювання був на 36% нижчим.

УНІАН розповідав, що відбувається з організмом, якщо зробити помідори щоденною частиною свого раціону.

www.unian.ua