З чого складаються крабові палички: ті, хто знають, їх більше не їдять

Крабові палички не мають у своєму складі крабів / фото ua.depositphotos.com

У крабових паличок є багато шанувальників. Їх часто додають у салати, а також їдять просто так. Однак не всі знають, з чого зроблений цей продукт.

TikTok-канал Foodporn з понад 4,4 млн підписників, який публікує відео з ресторанів, барів і кафе по всьому світу, показав, як зараз виробляються крабові палички.

“Після перегляду цього відео ви, можливо, більше ніколи не захочете його їсти”, – вказується у ролику.

Відео дня

На відео з фабрики, де виготовляють палички з морепродуктів, можна побачити, як працівники кидають у блендер “пасту із замороженої риби”, яка, за словами автора, “нагадує цемент”. Потім додається “велика кількість льоду”, який змішується з рибною пастою, утворюючи “густу, ароматну суміш, яка не виглядає апетитною”.

Далі працівники фабрики додають цукор, сіль та “інші приправи” до суміші, перш ніж вона набуде форми за допомогою машини. Її віджимають та розрівнюють на листи рівного розміру. Тоді ж додають всім знайомий червоний барвник. Його наносять на листи, які проходять по конвеєрній стрічці. Вже після чого йде машина для витягування, яка створює текстуру. Останні етапи – скручування паличок, загортання їх у плівку та нарізка на шматочки. 

Коментатори під відео зазначили, що у складі паличок і справді вказується “сурімі” – та сама паста, зроблена з білої риби, води та крохмалю. Деяких користувачів це відкриття відвернуло від продукту. Однак не всі вирішили від нього відмовилися. 

“Мені соромно сказати, що я все одно це з’їм”, – написав один з користувачів.

Поради щодо харчування

Під час літньої спеки справжнім порятунком стають прохолодні та освіжаючі смаколики, а саме легкі салати, фруктові смузі або морозиво, проте є ще один корисний варіант, який має сильну поживну цінність, а саме сухофрукти.

Нещодавнє дослідження показало, що, коли справа стосується здоров’я мозку, ніщо не зрівняється зі збалансованою дієтою.

www.unian.ua

Exit mobile version