Чотири правила по догляду за пральною машиною: експерти дали поради

Чотири правила по догляду за пральною машиною: експерти дали поради

Пральна машина потребує певного догляду / фото ua.depositphotos.com

Пральна машина очищає ваш одяг і змушує його знову пахнути та виглядати свіжим, але чи знаєте ви, що якщо не доглядати за приладом, то його робота погіршиться.

Як зазначає Mirror, кожні три-шість місяців потрібно добре очищати пральну машину, інакше ваш одяг може погано пахнути. Прилад може бути пронизаний брудом, пліснявою, цвіллю або старим милом, і, як наслідок, випускати огидний запах тухлих яєць.

Як очистити пральну машину

На щастя, нові машини мають функцію самоочищення, яка потребує набагато менше зусиль, що є гарною новиною для тих, хто придбав цей прилад нещодавно.

Відео дня

Проте існують також більш традиційні методи чищення. Спеціаліст з клінінгу Енн Рассел рекомендує додати до пралки чашку відбілювача й запустити довгий гарячий цикл прання. Коли він закінчиться, залиште машинку відкритою. Ніколи не закривайте її, коли ви нею не користуєтеся. Загалом для підтримки своєї техніки в гарному стані дотримуйтесь цих правил:

  • після кожного використання очищайте гумовий ущільнювач дверцят;
  • кожні 5 прань – очищайте ящик для пральних засобів;
  • щомісяця видаляйте накип із пральної машини;
  • кожні 1–3 місяці очищайте фільтр і робіть глибоке очищення, щоб видалити залишки.
  • Експерти рекомендують використовувати функцію автоматичного очищення раз на місяць, якщо вона у вас є, для “оптимальної продуктивності”.

    Є ще один спосіб глибоко очистити пральну машину. Зазвичай для більшої екологічності радять прати при низьких температурах, однак це не спрацює для глибокої очистки. Спорожніть барабан, додайте засіб для чищення, запустіть цикл прання бавовни при 70°C або вище. Потім вам слід висушити барабан і переконатися, що дверцята залишаються відкритими, щоб він міг провітритися.

    Лайфхаки щодо пральної машини

    Раніше УНІАН розповідав, що робити, якщо пральна машинка сильно трясеться при віджиманні.

    Корисно буде знати, чи можна залишити пральну машину з водою, якщо відключили світло.

    www.unian.ua