Дієтологи назвали горіх №1, який допоможе вам під час схуднення

Дієтологи назвали горіх №1, який допоможе вам під час схуднення

Горіхи є чудовим перекусом під час схуднення / фото ua.depositphotos.com

Горіхи мають багато калорій та жирів, проте не варто їх уникати під час схуднення. Дослідження показали, що люди, які додають горіхи до свого раціону, відчувають значні переваги для здоров’я метаболізму, пише EatingWell. 

“Горіхи – чудова їжа для схуднення, тому що вони містять корисні жири, які підвищують ситість, а також білок і клітковину, які допомагають вам залишатися ситими. Горіхи багаті на поживні речовини і містять велику кількість калорій на порцію, але це не привід уникати їх. Пам’ятайте про порції і намагайтеся з’їдати одну-дві порції на день”, – зазначила зареєстрований дієтолог Б’янка Тамбурелло.

Відомо, що всі горіхи є корисними, проте коли йдеться про схуднення, то варто зосередитися на мигдалі, який допоможе вам у цьому. 

Відео дня

Якщо в цей період ви шукаєте поживний перекус для покращення здоров’я, то варто звернути увагу на мигдаль, адже він містить поживні речовини. 

“Клітковина є важливою поживною речовиною в більшості дієт, особливо якщо врахувати, що середньостатистичний американець з’їдає лише половину рекомендованої добової норми. Якщо ви намагаєтеся схуднути, клітковина може бути важливою, оскільки вона допомагає вам довше залишатися ситими і задоволеними”, – зауважила зареєстрований дієтолог Саманта МакКлеод. 

Також мигдаль містить багато протизапальних рослинних сполук, завдяки яким є підтримка під час процесу схуднення. МакКлеод додала, що клітковина, яка міститься в горіхах, допомагає підтримувати стабільний рівень цукру в крові, що також сприяє зменшенню запалення.

Крім того, Тамбурелло розповіла, що мигдаль має багато білка, завдяки чому ви будете почувати себе ситими. 

“Їжа з високим вмістом білка сповільнює травлення, зберігаючи відчуття ситості. Крім того, білок є ключовим фактором для підтримки м’язової маси. М’язова маса – це метаболічно активна тканина, яка допомагає збільшити основний обмін речовин (ООТ) – кількість калорій, необхідних організму для виконання основних функцій. Вища швидкість метаболізму призводить до спалювання більшої кількості калорій”, – наголошують у матеріалі, посилаючись на дослідження. 

Також під час схуднення експерти радять вживати кеш’ю, волоські горіхи та фісташки. 

“Загалом горіхи містять багато жирів і можуть бути калорійними, але це не означає, що ви повинні виключити їх зі свого раціону, якщо ви намагаєтеся схуднути! І як ми бачимо, користь для здоров’я виходить за рамки схуднення і впливає на загальний стан здоров’я”, – запевнила МакКлеод. 

Секрети схуднення

Раніше 71-річна Еллен Ектор розповіла про 3 прості звички, які змінили її тіло. За її словами, наразі вона почуває себе в найкращій формі та закликає до спорту інших. 

Також стало відомо, як готувати вівсянку під час дієти, адже дослідження показують, що овес може бути корисним для контролю апетиту і управління масою тіла.

www.unian.ua