Голова ПРООН: Важливо не лише реагувати на гуманітарну кризу, а й інвестувати в Україну

Голова ПРООН: Важливо не лише реагувати на гуманітарну кризу, а й інвестувати в Україну

Голова ПРООН Ахім Штайнер підкреслив, що важливо не лише реагувати на гуманітарну кризу, а й інвестувати та проявляти більшу активність, допомагаючи Україні функціонувати як на державному, на національному та місцевому рівні.

Про це він сказав сьогодні у Берліні під час Конференції з відновлення України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Суть нашої взаємодії сьогодні полягає в тому, щоб не лише реагувати на гуманітарну кризу, а й інвестувати та проявляти більшу активність, допомагаючи Україні функціонувати як на державному, на національному та місцевому рівні. Ми часто забуваємо, що 90% українських компаній – це насправді малі та середні підприємства. Допомога їм – це не великі кошти. Але допомагати їм – це питання, яке може мати вирішальне значення. Чи вони поїдуть з країни, чи залишаться та відновлюватимуть свій бізнес, тим самим створюючи робочі місця для інших та даючи надію”, – сказав він.

Він також зазначив, що Програма розвитку ООН спільно з партнерами акумулювали 1 млрд доларів на відновлення України.

“Ми підтримували підприємства, ми за підтримки багатьох із вас мобілізували понад 1 мільярд доларів інвестицій через ООН. Ми сподіваємося, що цього року нам вдасться підняти ще більше підтримки для українців, для відновлення бізнесу, а також для базової інфраструктури, яка дозволить підтримувати життєдіяльність, щоб дивитися у майбутнє з надією та гідністю. І це залишається нашим зобов'язанням”, – сказав він.

Як повідомлялося, сьогодні у Берліні відбувається міжнародна Конференція з відновлення України, в якій беруть участь лідери кількох європейських країн, керівники зовнішньополітичних відомств, представники європейського бізнесу та промисловості.

До учасників конференції звернувся Президент України Володимир Зеленський.

Фото: @picture alliance/Photoshot

www.ukrinform.ua