У США живе найвищий собака у світі, який є справжнім гігантом, проте всього боїться

У США живе найвищий собака у світі, який є справжнім гігантом, проте всього боїться

Разом з ними Кевін бігає та грається / колаж УНІАН, фото Книга рекордів Гіннеса

Великого собаку, названого на честь персонажа Маколея Калкіна з фільму “Сам удома”, було короновано Книгою рекордів Гіннеса як найвищого собаку у світі, пише Sky News. 

Зазначається, що Кевін має довжину 0,97 м від лап до холки (місце на хребті між лопатками чотириногої тварини – УНІАН), а також понад 2 метри, коли стоїть на задніх лапах. 

Трирічний Кевін із Західного Де-Мойна, що у штаті Айова, живе з трьома іншими собаками та чотирма котами. Власниця Трейсі Вулф розповідає, що він є “втіленням лагідного велетня”, який любить сидіти на дивані. 

За її словами, Кевін часто присідає та повзає поруч з іншими собаками, аби бути менш лякливим. Також він “боїться” сімейного вакууму.

“Він не підпускає до себе ближче, ніж на шість футів. Він буде стрибати і бігти, щоб втекти від нього”, – наголосила Вулф.

Найвищий собака у світі на ім’я Кевін

Попри те, що Кевін багато їсть, він залишається підтягнутим, проте на вулиці місцеві можуть запитувати: “це що, кінь?” або “чи є у нього сідло”.

“Він завжди був дуже лагідним з іншими маленькими собачками і чудово ладнає з котами. Час від часу він намагається їх наздогнати, але якщо зловить, то просто лиже”, – додала власниця собаки.

Інші цікавинки про собак

Відомо, що середня тривалість життя собаки становить лише 10-13 років, проте деякі породи живуть значно довше за інших. Тому було визначено 11 порід-рекордсменів, які прожили значно довше за звичайних собак. 

Також було названо породи собак, які легко поладнають з котами. Зокрема до такого переліку увійшли біглі, колі та собаки породи басет-гаунд.

www.unian.ua