Може призвести до серйозних ДТП: відомий механік назвав небезпечний вживаний спорткар

Може призвести до серйозних ДТП: відомий механік назвав небезпечний вживаний спорткар

Такий автомобіль, за словами механіка, має потужний двигун / колаж УНІАН, скриншот, фото Вікіпедія

Один з найвідоміших автомобільних експертів YouTube Скотті Кілмер застеріг водіїв не купувати деякі вживані спортивні автомобілі, адже вони можуть бути дуже небезпечними для водіння, пише Express. 

Він порадив автомобілістам не купувати вживаний Dodge Challenger SRT Hellcat через його потужний двигун, оскільки багато недосвідчених водіїв потрапляли на ньому в ДТП. 

“У них так багато кінських сил, і люди, які купують такий транспортний засіб, будуть їздити як маніяки. У них надзвичайно потужний двигун V8, який дуже багато їсть бензину, і деякі хлопці просто розганяють його до тих пір, поки він не вибухне. Будь-який двигун вибухне, якщо ви весь час переганяєте його, вмикаєте різні передачі і робите перегазовку”, – розповів Скотті Кілмер.

Відео дня

Попри те, що Dodge є невеликим роздрібним продавцем автомобілів у Великій Британії, багато автофанатів і компаній імпортують моделі з лівим кермом з США, зокрема і Dodge Challenger. Завдяки стилю такого автомобіля та ексклюзивності порівняно з іншими спортивними машинами, багато водіїв мріють володіти таким спорткаром. 

Може призвести до серйозних ДТП: відомий механік назвав небезпечний вживаний спорткар

Вживаний спорткар може бути небезпечним під час водіння / фото Вікіпедія

Проте Скотті зауважив, що водії, які звикли їздити на сімейних автомобілях з меншим двигуном, часто не готові до рівня потужності, який надає Challenger, тому це може призвести до серйозних аварій. 

Також автомеханік висловив занепокоєння щодо тих, хто ще є новачками у водінні, адже багато хто вимикає трекшн-контроль для кращого прискорення і дрифту. 

“Основна проблема в тому, що вони мають занадто багато кінських сил, і молодші діти їздять на них так, ніби вони мають бажання померти. Їх легко перевернути, вони мають занадто багато потужності, а якщо люди за кермом вимикають трекшн-контроль, то вдвічі більше”, – попередив Кілмер.

Що відомо про Dodge Challenger SRT Hellcat

Dodge Challenger вперше представили наприкінці 1969 року. Він мав бути конкурентом для Ford Mustang та Pontiac Firebird, а флагманська модель оснащувалася 7,2-літровим двигуном V8.

Теперішнє покоління Challenger, яке випускається з 2008 року, може мати не такі великі двигуни, як оригінал, проте їх можна налаштувати для отримання високого рівня потужності для спортивного водіння. 

Водночас більшість екземплярів, які були знайдені на ринку вживаних автомобілів у Великій Британії, розвивають близько 375 кінських сил (к.с.), проте найпотужніший Challenger SRT Demon 170 може видавати 1025 к.с., чого достатньо для розгону від 0 до 100 км/год всього за 1,66 секунди.

Інші поради Скотті Кілмера

Раніше Скотті Кілмер назвав один з найгірших автомобілів у світі. За його словами, якщо людина привозить цю машину до ремонту, то краще її викинути на брухт, адже так буде витрачено менше коштів. 

“Вони мило виглядають, саме тому вони продали 1,3 мільйона цих розвалюх. Боже, в цьому випадку зовнішність була оманливою”, – підкреслив він. 

Також механік назвав найкращий вживаний автомобіль, який прослужить багато років. За його словами, йдеться про Toyota Yaris японського виробництва. 

“Сьогодні я покажу вам, як, купивши правильну Toyota Yaris, ви можете отримати чудовий маленький автомобіль. Перше, що ви повинні зробити, це подивитися, де вона була зроблена. На цій написано “Зроблено в Японії”, а це набагато краще, ніж ті, що зроблені в Китаї”, – пояснив Кілмер. 

www.unian.ua