USAID створив для аграріїв із зони можливих бойових дій додаткову програму допомоги добривами

USAID створив для аграріїв із зони можливих бойових дій додаткову програму допомоги добривами

Для аграріїв із зони можливих бойових дій в Дніпропетровській, Донецькій, Луганській, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях, які не підпадають під умови отримання добрив через Державний аграрний реєстр (ДАР), створена додаткова програма від USAID АГРО.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України, передає Укрінформ.

"Для агровиробників зі статусом земель «Знаходяться на територіях, де можливі бойові дії» створена додаткова програма від USAID АГРО", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що програма доступна у ДАР у розділі “Доступні програми”: «Програма "USAID АГРО_карбамід під зернові та олійні в сезоні 2024-25 рр. для територій, де можливі бойові дії».

Подача заявок уже розпочалася й триватиме по 25 червня 2024 року або до вичерпання обсягів допомоги.

"При формуванні списку затверджених заявників, Програма USAID АГРО врахує заявки з обох програм, на основі черговості подачі від початку кожної програми (для основної – з 00:00 11 червня; для програми на території можливих бойових дій – 11 червня, час запуску в ДАР)", – додали у профільному відомстві.

Як повідомлялося, уряд США у межах ініціативи AGRI-Україна безоплатно надасть мінеральні добрива для польових робіт в сезоні 2024-2025 років для понад 3 300 українських агровиробників з прифронтових та деокупованих областей.

Через Програму USAID АГРО українським агровиробникам передадуть загалом 6,6 тисячі тонн добрив. Кожен погоджений учасник зможе отримати до 2 тонн добрива карбамід.

www.ukrinform.ua