В Україні через негоду без світла залишився 21 населений пункт

В Україні через негоду без світла залишився 21 населений пункт

Станом на ранок 16 червня через негоду знеструмлений 21 населений пункт у трьох областях, застосування графіків відключень не прогнозується.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики у Фейсбуці.

«Через негоду в Україні знеструмлено 21 населений пункт, зокрема у Київській області – 13, Черкаській – 7, Чернігівській – 1», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з огляду на зменшення споживання електрики, відключення споживачів у неділю не прогнозуються. Імпорт електроенергії запланований в обсязі 33 400 МВт-год. Експорту не передбачається.

Повідомляється також, що 15 червня Україна приймала надлишки електрики із енергосистеми Польщі. Через дефіцит генерації, причиною якого є масовані російські атаки на енергетичні об’єкти, застосовувалися обмеження споживачів.

Водночас, для дотримання безпечної роботи системи передачі та недопущення перевантаження мережі вдень у західних регіонах обмежувалося виробництво електроенергії з ВДЕ.

У Донецькій області під час обстрілу відключалась повітряна лінія обленерго. В результаті знеструмлювалась підстанція, до якої приєднані побутові споживачі.

Як повідомлялося, вранці 15 червня Україна на запит Польщі отримувала надлишки електроенергії з польської енергосистеми.

www.ukrinform.ua