Словаччина продовжить постачати електроенергію в Україну – глава МЗС

Словаччина продовжить постачати електроенергію в Україну - глава МЗС

Словаччина вже поставила в Україну 400 тис. МВт електроенергії і продовжуватиме це робити й надалі.

Про це на завершальній сесії Саміту миру у Швейцарії сказав глава МЗС Словаччини Юрай Бланар, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначив словацький дипломат, війна проти України ведеться на європейській землі, проте вона має далекосяжні глобальні наслідки.

“Тому неможливе жодне стійке рішення, якщо глобальні гравці не будуть конструктивно співпрацювати, спираючись на статут ООН і міжнародне право”, – заявив Бланар.

Він підкреслив, що ключові принципи, які визначає статут ООН, важливі і повинні бути інтегровані до цієї платформи.

Бланар наголосив, що Україна “повинна вижити, щоб стати мирною, суверенною і демократичною державою зі стабільними міжнародно визнаними кордонами, і стати на стійкий шлях членства в ЄС і НАТО”.

Він підкреслив, що Словаччина продовжує надавати Україні електроенергію: Братислава вже поставила Києву понад 400 тис. МВт і “продовжуватиме це робити й надалі”.

Глава словацької дипломатії також підкреслив, що дуже важливо, аби всі стейкхолдери були залучені до процесу мирного процесу в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, на швейцарському курорті Бюргеншток 15-16 червня проходить перший Саміт миру. Учасники обговорюють ядерну безпеку, продовольчу безпеку і гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених українських дітей.

З підсумковими документами саміту ознайомлять російську сторону.

Фото: МЗС Швейцарії

www.ukrinform.ua