57-річна жінка перебуває в найкращій формі свого життя: що вона для цього робить

57-річна жінка перебуває в найкращій формі свого життя: що вона для цього робить

Жінка назвала три види вправ, які допомагають залишатися їй у формі / фото Instagram/ fabulous.50s

Фітнес-експерт Шеллі Фаулер, яка спеціалізується на допомозі жінкам старше 50 років, розповіла в інтерв’ю для Parade, як у свої 57 почуває себе краще, ніж будь-коли.

Вперше Фаулер почала цікавитися своїм здоров’ям ще в молодості. 

“Я часто хворіла, і моє здоров’я було не дуже хорошим. Я почала дізнаватися про здоров’я і зацікавилася тим, як їжа і стрес можуть впливати на організм людини”, – зазначає вона.

Відео дня

Жінка вирішила зробити кілька корисних для здоров’я змін, аби побачити, чи допоможуть вони позбутися тих проблем, які вона відчувала. Першим кроком стала відмова від куріння, потім вона перестала їсти продукти з високим ступенем переробки та з додаванням цукру. Одночасно з цим вона почала більше рухатися, зосередившись на тому спорті, який їй подобався. 

“Я думаю про себе як про людину-експериментатора, і я просто вирішила спробувати різні речі і подивитися, що з цього вийде”, – зазначила вона.

З часом Фаулер почала помічати зміни у зовнішності та самопочутті, тому вирішила продовжити такий спосіб життя та допомагати іншим жінкам змінювати своє здоров’я на краще. 

За словами експерта, є три основні види фітнесу, якими вона регулярно займається, щоб залишатися у формі, а саме розтяжка, кардіо та силові тренування. 

Розтяжка

Фаулер розповіла, що багато часу проводить за комп’ютером, тому варто щодня кілька хвилин приділяти розтяжці, аби виправити деякі пошкодження, такі як вузькі стегна та згорблені плечі. 

“Я зосереджуюся на розтяжках, які рухають моє тіло в напрямку, протилежному до того, в якому я сиджу. Це можуть бути такі рухи, як “ангели на стіні”, “кішка з коровою” та “відкривання грудної клітки”, – радить експерт.

Також жінка полюбляє робити мініперерви впродовж дня, аби виконати вправи на рівновагу, до прикладу, стоячи на одній нозі. Це допомагає підтримати когнітивне здоров’я, пояснює вона. 

Кардіо

Крім того, Фаулер займається “кардіотренуванням п’ятої зони”, тобто спринтерським бігом. 

“Я вибігаю на вулицю і біжу так швидко, як тільки можу, доки не зупинюся. Я роблю це чотири рази. Якщо у вас ідеальне здоров’я, ви зможете відновитися після спринту за шість вдихів”, – підкреслила фітнес-експерт.

Силові тренування

За словами Фаулер, силові тренування є головним фактором для підтримки м’язів та сили, аби запобігти старінню. Також це важливо для міцності кісток. 

“Мені подобається тренувати руки і плечі, тому що саме там ви бачите найшвидші результати”, – зауважила вона та додала, що також тренує нижню частину тіла, попри те, що не отримує від цього такого задоволення, як від силових вправ. 

Якщо вам 50 або більше років і ви хочете почати змінювати своє здоров’я, Фаулер радить почати з пошуку способів включити рух до свого повсякденного життя. 

“Увімкніть вранці улюблену пісню і потанцюйте під неї. Це вже близько 500 кроків!”, – порадила вона.

Також Фаулер радить накреслити у своєму будинку схему зі 100 кроків. 

“Проходьте цим шляхом щоразу, коли розмовляєте телефоном або просто прокручуєте соціальні мережі. Зробити це 10 разів – це 1 000 кроків, і це дуже швидко додається!”, – запевняє жінка. 

Секрети схуднення – останні новини

Раніше сертифікований тренер Карен Браун, якій вже 67 років, розповіла, що перебуває в найкращій формі за все своє життя. За її словами, короткі мінітренування можуть бути не менш ефективними, ніж година або більше в спортзалі. 

Також 71-річна жінка назвала 3 прості звички, що змінили її тіло. Йдеться про здорове харчування, підняття важких предметів та кардіо-тренування. За її словами, коли вона почала це все робити, за 9 місяців її тіло повністю змінилося. 

www.unian.ua