USAID за час війни підтримав 26 тисяч малих та середніх підприємств в Україні

 USAID за час війни підтримав 26 тисяч малих та середніх підприємств в Україні

Агентство США з міжнародного розвитку USAID від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну підтримало понад 26 тисяч підприємств в Україні, що допомогло зберегти щонайменше півтори сотні тисяч робочих місць.

Про це повідомила в п’ятницю в Вашингтоні помічниця адміністратора USAID з питань Європи та Євразії Ерін Елізабет Маккі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«З лютого 2022 року USAID підтримало понад 26 тисяч малих і середніх підприємств у сільськогосподарському секторі, IT та промисловості, і разом ми допомогли створити або зберегти понад 156 тисяч робочих місць у цих секторах»,- зауважила представниця американського агентства під час заходу «Економічне відродження України: інновації та людський капітал».

Крім того, за її словами, USAID допоміг розблокувати понад $180 мільйонів фінансування для малих і середніх підприємств в Україні.

«Завдяки цьому капіталу ми охопили понад 60 тисяч людей за допомогою наших програм розвитку робочої сили»,- підкреслила вона.

Представниця USAID звернула окрему увагу на технологічний сектор України, який продовжує розвиватися завдяки українській винахідливості. За останні два роки, за її словами, цей сектор зріс на 7% – попри активну російську війну проти України. Причому, п’ять тисяч українських компаній у цьому секторі зберегли 95% своїх контрактів та забезпечують понад 12% експорту країни.

Крім того, Маккі наголосила на необхідності подальшого забезпечення України гуманітарною допомогою, а також всім необхідним, щоби українська енергетика працювала взимку.

Як повідомляв Укрінформ, американський уряд виділив через USAID та Державний департамент додаткову допомогу $1,5 мільярда на ремонт та відновлення енергетичної інфраструктури, гуманітарну допомогу для біженців та на підтримку сектору цивільної безпеки.

www.ukrinform.ua