Що буде, якщо щодня пити чай із м’яти: 11 дивовижних переваг

М’ятний чай може бути там самим унікальнішим напоєм, якого не вистачало у вашому житті / фото ua.depositphotos.com

М’ята – популярний освіжувач для рота, але ця підбадьорлива трава може зробити набагато більше, ніж просто освіжити подих. Цей напій не містить кофеїну, але має безліч корисних властивостей.

Видання Prevention назвало всі корисні властивості м’ятного чаю.

Допомагає з травленням

М’ятний чай після вечері не тільки освіжає, а й традиційно використовується для полегшення нетравлення шлунка, газоутворення і здуття живота, а також заспокоює розлад шлунка. Згідно з одним із досліджень, ментол може значно стимулювати виділення жовчі, що допомагає швидше розщеплювати жири.

Відео дня

Полегшує нудоту

Якщо турбує нудота або блювота, чай з м’яти може полегшити і це нездужання. Дослідження показало, що карвон, який входить до складу м’яти, може допомогти м’язам шлунка розслабитися, полегшуючи дискомфорт. Зокрема, дослідження показують, що м’ята може зменшити нудоту і блювоту, спричинені хіміотерапією.

Забезпечує антиоксидантами

М’ятний чай – чудове джерело антиоксидантів, а саме флавоноїдів і розмаринової кислоти, які допомагають мінімізувати окислювальний стрес і запалення.

Допомагає регулювати гормони

Дослідження показують, що вживання м’ятного чаю може допомогти жінкам повернути гормональний баланс. Було встановлено, що м’ятний чай має антиандрогенну дію. Дослідження показало, що в учасників, які пили м’ятний чай двічі на день упродовж п’яти днів, знизився рівень тестостерону та підвищився рівень лютеїнізуючого гормону і фолікулостимулюючого гормону – гормонів, що відповідають за статеву функцію.

Зменшує кількість волосся на обличчі

Побічною перевагою м’ятного чаю, що допомагає знизити рівень тестостерону, є те, що він також може зменшити кількість небажаного волосся на обличчі, грудях і животі.

Може поліпшити пам’ять

Якщо вам потрібна допомога в запам’ятовуванні інформації, м’ята може виявитися саме тією травою, яка вам потрібна. Дослідження показало, що екстракт м’яти покращує робочу пам’ять на 15% у чоловіків і жінок з віковим погіршенням пам’яті. Вважається, що поліфеноли можуть захищати наявні нейрони мозку і сприяти зростанню нових.

Знижує стрес і покращує сон

М’ятний чай на ніч може виявитися не тільки засобом для поліпшення травлення після їжі. Він може бути хорошим засобом для зняття стресу і боротьби з безсонням. Завдяки ментолу, що міститься в траві, чай допоможе розслабитися, коли ви ляжете спати.

Полегшує скутість суглобів

Дослідження, проведене серед дорослих людей з остеоартритом колінного суглоба, показало, що в тих, хто щодня впродовж 16 тижнів пив або звичайний чай із м’ятою, або чай із високим вмістом розмаринової кислоти, покращилися показники скутості та фізичної немочі. Крім того, у групі, яка вживала чай із високим вмістом розмаринової кислоти, значно зменшився біль.

Бореться з бактеріальними інфекціями

Дослідження показують, що екстракт м’яти в поєднанні з коріандром, мелісою та іншими м’ятними екстрактами здатний боротися з бактеріями E. coli в клінічних дослідженнях синдрому подразненого кишечника.

Забезпечить гідратацію

Якщо ви хочете змінити звичний напій, чай з м’ятою – корисний і, можливо, більш привабливий варіант, ніж звичайна вода. Гарячий або з льодом, цей чай принесе більше користі, ніж звичайна вода з-під крана.

Покращує здоров’я дихальних шляхів

Охолоджувальне, збадьорювальне відчуття від м’ятного чаю також може допомогти зняти закладеність носа і, отже, полегшити дихання.

Раніше УНІАН писав, що лікує м’ята.

www.unian.ua

Exit mobile version