Відомий механік Скотті Кілмер попередив водіїв про “шахрайство” під час встановлення шин

Відомий механік Скотті Кілмер попередив водіїв про "шахрайство" під час встановлення шин

Автомеханік Скотті Кілмер порадив купувати лише нові шини / колаж УНІАН, скриншот, фото ua.depositphotos.com

Досвідчений автомеханік Скотті Кілмер звернувся до власників вживаних авто з важливим попередженням про шини, які можуть постраждати через проблеми з балансуванням. Він закликав водіїв не відвідувати дешеві шинні магазини, адже це може призвести до проблем у майбутньому, пише Express. 

За словами Скотті, дешевий ремонт є неправильною економією, адже механіки навряд чи зможуть правильно збалансувати автомобіль після ремонту. Він розповів, що його сина “надурили” в гаражі після того, як фахівці неправильно встановили ваги. 

“Йому (сину – УНІАН) потрібно було поставити колесо, і він просто пішов вниз по вулиці в шиномонтаж, де його неправильно відбалансували. Вона була настільки погано збалансована, що ви можете бачити залишки там, де раніше були грузики. На ній було понад 18 різних вантажів. Щоб зробити це правильно, спочатку потрібно зняти всі грузики з обода, старі. Ці ідіоти поклали нові поверх старих, і вона тряслася, як божевільна. Тому, коли вам потрібно замінити шини, звертайтеся в авторитетну майстерню. Не їдьте в одне з тих місць, де кажуть: “О, ми поміняємо вам шини за п’ять баксів”, і не купуйте вживані шини. Купуйте хороші нові шини і правильно їх відбалансуйте”, – підкреслив Скотті Кілмер.

Відео дня

Загалом у коментарях під відео глядачі підтримали автомеханіка та теж поділилися своїм досвідом.

“Невелика майстерня не матиме якісного балансувального верстата. Найкращі машини використовують лазерну технологію і визначають найвищу точку на шині, яка точно вказує на місце, де слід встановити вантаж”.

“Також варто перевірити, чи всі чотири нові [шини] однакового розміру. Одного разу я виявив, що одна шина, яку встановили в магазині, була неправильного розміру!”

“Моєю найбільшою проблемою було змусити майстрів прибрати всі вантажі. Дехто вважав, що це нічого не змінює”.

Інші поради від Скотті Кілмера

Раніше Скотті Кілмер дав важливу пораду, яка може продовжити життя вашому автомобілю. Йдеться про використання силіконового спрею на гумових ущільнювачах навколо багажника та дверних ручок, який може запобігти їхньому пошкодженню.

“Якщо у вас коли-небудь були липкі або негерметичні ущільнювачі дверцят багажника, то зверніть увагу на це. Зараз ніхто не думає про ці гумові ущільнювачі, але я думаю. Якщо ви побризкаєте їх силіконовим спреєм, а потім протираєте раз на рік, вони не тільки не будуть прилипати, коли ви їх відкриваєте, але й не протікатимуть під час дощу”, – зазначив автомеханік.

Також механік назвав небезпечний вживаний спорткар. Він радить водіям не купувати вживаний Dodge Challenger SRT Hellcat через його потужний двигун, адже це може призвести до серйозних ДТП. 

www.unian.ua