Єдина звичка, пов’язана з жиром на животі: дієтолог завжди радить людям її позбутися

Єдина звичка, пов’язана з жиром на животі: дієтолог завжди радить людям її позбутися

Потрібно контролювати свій раціон та висипатись / колаж УНІАН, фото pixabay.com, ua.depositphotos.com

Поява жиру на животі може бути спричинена багатьма чинниками, зокрема генетикою, відсутністю фізичних вправ чи переїданням. Існує багато дієт і продуктів, які спалюють жир на животі, але портал Parade назвав найдієвіші поради дієтологів.

Так, фахівці стверджують, що насправді ми не можемо орієнтуватися на конкретні ділянки нашого тіла для схуднення. Потрібно худнути в цілому, і в процесі ви зможете позбутися жиру з живота.

“Я завжди прошу своїх клієнтів перестати робити одну річ, якщо вони дійсно хочуть позбутися великого живота. Я кажу їм вживати менше або повністю припинити вживання висококалорійної солодкої їжі. Зокрема, тістечка, пончики, цукерки, морозиво, печиво тощо”, – каже одна із дієтологів. 

Відео дня

Дослідження National Library of Medicine свідчать про те, що саме дуже смачна, ароматизована, оброблена і солодка їжа призводить до появи жиру на животі. Якщо ж основою вашого раціону є саме таке меню, то перейти на холодну індичку чи дієтичний суп буде нелегко. Фахівці кажуть, що не потрібно відмовлятися від таких страв назавжди. Для більшості здорових людей солодощі цілком підходять, якщо їх їсти раз чи два на тиждень, а ваш раціон складатиметься переважно з цілісних продуктів, таких як фрукти, овочі, цільні зерна, горіхи, нежирний білок (птиця, риба, тофу, квасоля та бобові), а також жири, такі як оливкова олія та авокадо.

Зазначається, що ці продукти не тільки багаті основними вітамінами та мінералами, яких потребує ваше тіло, а й на білки та клітковину, які допомагають довше залишатися ситими, зменшуючи ймовірність переїдання. Водночас якщо ж ви не можете відмовитися від солодкого, дієтологи радять надавати перевагу сушеним фруктам, зокрема, чорносливу, ягодам, грушам, ананасам. Це допоможе задовольнити тягу до солодкого низькокалорійними продуктами.

Скорочення висококалорійних солодощів – це лише одна зміна, яку ви можете зробити, щоб зменшити жир на животі. Є багато інших кроків, які допоможуть втратити вагу та зміцнити здоров’я. Ось інші кроки наводить видання, якими ви можете скористатися, щоб назавжди позбутися жиру на животі:

Готуйте самі

Тоді ви краще знаєте, які продукти використовуєте та, які добавки додаєте. Крім того, згідно з дослідженнями, люди, які часто їдять поза домом, споживають більше калорій, особливо у вигляді жиру та цукру. 

Вживайте низькокалорійні напої

Якщо ви хочете схуднути та позбутися жиру на животі, перш за все треба відмовитися від висококалорійних напоїв, таких як газована вода, солодкі кавові напої та алкоголь. Натомість рекомендується надати перевагу натуральним фруктовим сокам, звичайній воді або несолодкому чаю чи каві.  

Багато рухайтеся

Якщо ви дійсно плануєте позбутися жиру на животі, фізичні вправи є обов’язковими. Одне дослідження, яке спостерігало за людьми, які зменшили споживання калорій, і за тими, хто зменшив споживання калорій та займався спортом, виявило, що хоча й обидві групи втрачали вагу, але ті, хто займався фізичними активностями показав значущу втрату жиру на животі. 

“Зосередьтеся на зміцненні м’язів за допомогою силових тренувань, пілатесу або інших силових вправ принаймні два-три рази на тиждень. І не забувайте про кардіо вправи. Біг, ходьба, плавання, танці чи інші аеробні вправи, які приносять вам радість і прискорюють серцебиття, – це чудові варіанти. Почніть займатися спортом щонайменше 30 хвилин кілька разів на тиждень і ви одразу помітите результат”, – наголошують дієтологи. 

Висипайтеся

Потрібна кількість сну на добу також значно допоможе втратити жир на животі та вагу в цілому. Як відомо, міцний сон може значно допомогти контролювати апетит і підтримувати здорову вагу. Так, дослідження показують, що недостатній сон (менше як 7-8 годин) порушує баланс гормонів, які регулюють апетит. Це може призвести до посилення голоду та тяги, особливо до висококалорійної, обробленої їжі з високим вмістом цукру, яка є основною причиною жиру в животі. 

Інші дослідження показують, що відсутність сну підвищує вироблення гормону стресу кортизолу, який може сприяти накопиченню жиру в області живота. Щоб уникнути цього, створіть сприятливе середовище для сну – зберігайте в кімнаті прохолоду й темряву, створіть тишу, використовуйте вушні затички або апарати білого шуму, щоб не відволікатися на небажаний шум. 

Як раніше писав УНІАН, жінка протягом 2 тижнів щодня бігала вгору і це дивовижно вплинуло на її тіло. Такі природні перешкоди – чудовий спосіб напружити м’язи та покращити кардіо фітнес. 

www.unian.ua