Шмигаль обговорив із канадською міністеркою оновлену угоду про вільну торгівлю

Фото Прем’єр-міністр Денис Шмигаль і міністерка з питань розвитку експорту, міжнародної торгівлі та економічного розвитку Канади Мері Нґ обговорили оновлену Угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою, що набирає чинності з 1 липня.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль повідомляє у Фейсбуці.

"Угода доповнена новими та оновленими главами, зокрема щодо інвестицій, транскордонної торгівлі послугами, фінансових послуг, цифрової торгівлі тощо. Ця угода також може бути корисною для канадських компаній у відновленні української інфраструктури", – зазначив Шмигаль.

Він підкреслив, що Україна зацікавлена в залученні більшої кількості канадського бізнесу в ключові сектори, які будуть пріоритетними для інвестицій: нафто- й газовидобуток, відновлювана енергетика, малі модульні реактори, зелена металургія, логістика та транспорт, ІТ та цифровізація, сільськогосподарське виробництво тощо.

"Відзначив успішну співпрацю між CAMECO та "Енергоатомом". Фактично Канада стала нашим основним постачальником ядерного палива. Сподіваємося, що інші канадські компанії наслідуватимуть цей приклад", – зауважив Шмигаль.

Він подякував народу Канади за потужну солідарність, а також канадському уряду за лідерські позиції в багатьох напрямках підтримки України.

Як повідомляв Укрінформ, оновлена Угода про вільну торгівлю між Україною і Канадою (CUFTA) 1 липня набуває чинності. З цієї нагоди зі спільною заявою виступили перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко та міністр з просування експорту, міжнародної торгівлі та економічного розвитку Канади Мері Нґ.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version