80 років в бізнесі: 100-річна жінка розповіла, що надихає її працювати 50 годин на тиждень

80 років в бізнесі: 100-річна жінка розповіла, що надихає її працювати 50 годин на тиждень

Старість може бути енергійною, доводить американка Міріам Тодд / ілюстративне фото ua.depositphotos.com

Столітня жінка з Нью-Джерсі (США), яка все ще працює більше 50 годин на тиждень в сімейному бізнесі, поділилася тим, що її підтримує. Свою історію 100-річна Міріам Тодд виклала в інтерв’ю FOX Business.

“Вся справа в моїй вірі. У Бога є план і мета, і я тут, щоб служити їм. Тож це моя основа для всього. Люди кажуть, що мені пощастило. Ні, я благословенна великою кількістю енергії, щоб я могла встати вдома вранці та піти на роботу”, – розповідає довгожителька.

Батьки пані Тодда відкрили магазин меблів Nehlig’s Furniture в містечку Стратфорд в 1929 році. З молодих років і до сьогодні Міріам працює тут.

Відео дня

Коли вона закінчила середню школу в 1941 році, батько Міріам хотів, щоб вона попрацювала в іншому місці протягом одного року, перш ніж приєднатися до сімейного бізнесу. Вона зробила це і повернулася, щоб вести бухгалтерію в сімейному магазині у 1942 році, перш ніж вийти заміж у 1944 році. 

Хоча її основною роллю завжди була бухгалтерія, пані Тодд подобається спілкуватися з клієнтами. За її словами, головне — задоволеність клієнтів, а мета — завжди ставити клієнтів на перше місце.

“Клієнт — це №1. Це була філософія мого тата. Клієнт, який проходить через ці передні двері, є нашим начальником. Ми повинні це знати. Ми тут не для того, щоб їм щось продавати. Ми тут, щоб допомогти їм купити те, що вони хочуть купити. І це працює”, – переконана Міріам.

Сьогодні магазином керує вже четверте покоління сім’ї. І серед їхніх клієнтів теє є покупці “у четвертому поколінні”.

“Це чудова річ — мати можливість щодня працювати зі своїм сином і онуками. Мої двоє онуків тут щодня, онук і внучка. І ми тут 50 годин на тиждень або більше”, – розповідає жінка.

Ходити на роботу з членами сім’ї щодня протягом десятиліть може бути не для всіх, але Тодди погоджуються, що їм це підходить.

“У нас прекрасні люблячі стосунки. І коли виникають проблеми, ми їх вирішуємо. Вони йдуть так, як хотіли мої батьки — просто з любов’ю”, — сказала Міріам Тодд. 

Міріам Тодд визнає, що не тільки божа воля дала їй змогу відсвяткувати 100-літній ювілей. Певні звички допомогли їй підтримувати себе у формі.

“Я справді намагаюся правильно харчуватися і спати. Не пити, не курити. Я уникала того, що є шкідливим. Але [бути] благословенним — ось у чому суть”, — сказала вона. 

Інші історії довгожителів

Як писав УНІАН, американський мандрівник, фотограф і скульптор Моррі Маркофф перед 99-річчям переніс серцевий напад. Однак він зумів не лише повернувся до життя, але й прожив ще понад десять років, написавши книгу і пристрасно займаючись улюбленою справою всього життя – навчанням.

Також ми розповідали історію 100-річної Барбари Флейшман – колекціонерки творів мистецтва і членкині ради директорів багатьох нью-йоркських культурних установ. В інтерв’ю Business Insider вона поділилася трьома звичками, які допомогли їй прожити таке довге й активне життя.

www.unian.ua