Укрзалізниця цього літа запустить контейнерні перевезення до німецького порту Дуйсбург

Укрзалізниця цього літа запустить контейнерні перевезення до німецького порту Дуйсбург

АТ «Укрзалізниця» та керуюча компанія Duisburger Hafen Aktiengesellschaft підписали меморандум щодо запуску регулярних контейнерних та контрейлерних поїздів між Україною та портом Дуйсбург.

Про це повідомила пресслужба УЗ, передає Укрінформ.

«Укрзалізниця продовжує розвивати нові сервіси для перевезення вантажів залізничним транспортом до країн ЄС. Завдяки співпраці з найбільшим у світі річковим портом компанія зможе організовувати абсолютно новий сервіс door to door для українських та європейських клієнтів. Перший поїзд за маршрутом термінал ЦТС Ліски – порт Дуйсбург вирушить уже цього літа», – йдеться в повідомленні.

Порт Дуйсбург розташований поблизу від місця злиття річок Рур і Рейн, приблизно за 190 кілометрів від Північного моря. Він є найбільшим внутрішнім річковим портом не лише в Європі, а й у світі. У порту розташовано 8 контейнерних терміналів. Вантажі з Дуйсбургу прямують до інших країн Європи, Близького Сходу та Африки.

В Укрзалізниці наголошують, що до перевезення прийматимуться всі вантажі, які транспортуються залізничним або автотранспортом. Обираючи нову послугу, клієнт зможе чітко прогнозувати кінцеву вартість перевезення та строки доставки, адже поїзд прямуватиме без черг на кордоні. Також вагомою перевагою залізниці є значно менший вплив на забруднення довкілля.

Як повідомлялося, у січні – червні 2024 року АТ «Укрзалізниця» перевезло понад 90 млн тонн вантажів, на 28% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Фото: Укрзалізниця, ілюстративне

www.ukrinform.ua