Боротьба зі старінням: які продукти потрібно їсти більше після 50 років

Боротьба зі старінням: які продукти потрібно їсти більше після 50 років

Лікарі рекомендували гранати і лосось / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Певні продукти можуть бути корисними для підвищення рівня енергії в міру старіння, пише huffpost.com.

Як пояснила дієтологиня Кімберлі Гомер, також харчування відіграє ключову роль у профілактиці захворювань із віком.

“Основний фактор усіх хвороб, чи то хвороби серця, чи то рак, чи то діабет, чи то ожиріння, чи то деменція, може мати коріння в запаленні, яке посилюється з віком. Дотримання протизапальної дієти є ключем до підтримки чудового фізичного і психічного здоров’я з віком”, – зазначила вона.

Відео дня

Продукт №1, який потрібно їсти більше з віком

Якщо ви шукаєте якийсь конкретний продукт, який може вплинути на здоров’я, експерти запропонували зробити вибір на користь високоякісного жирного білка, а саме лосося.

“Літнім людям слід включати лосось у свій раціон щонайменше двічі на тиждень, щоб збільшити споживання омега-3, які підтримують здоров’я мозку і зменшують запалення”, – порадив доктор Кевін Кук.

Дієтологиня Едвіна Кларк додала, що якщо лосось вам не до душі, інші високоякісні джерела білка можуть містити птицю без шкіри, яйця і тофу. Це особливо важливо для людей старше 65 років.

“Дослідження показують, що оптимальне споживання білка для літніх людей становить 1-1,2 грама [на кілограм маси тіла], що перевищує загальну рекомендацію для дорослих у 0,8 грама на день”, – сказала вона.

Інші продукти, які корисні літнім людям

Хоча збільшення кількості білка і корисних жирів є абсолютно гарною ідеєю з віком, Кук зазначив, що листова зелень, така як капуста або шпинат, також є розумним доповненням, особливо якщо ви зараз не їсте її у великій кількості.

А доктор Кларк рекомендувала гранати, як багате джерело антиоксидантів для боротьби з окислювальним пошкодженням. Крім того, вони містять групу сполук, званих еллаготаннінами.

“Еллагітанніни перетворюються кишковими бактеріями у деяких людей на щось, що називається уролітин А, і було показано, що уролітин А компенсує деякі наслідки старіння, включно з втратою м’язової маси. Гранати також є багатим джерелом клітковини… вони допомагають регулювати рівень цукру в крові, сприяють насиченню і захищають від раку товстої кишки”.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як прибрати живіт після 50 років.

www.unian.ua