Україна сьогодні імпортує 35 957 МВт-годин електроенергії

Україна сьогодні імпортує 35 957 МВт-годин електроенергії

На суботу, 6 липня, прогнозується імпорт електроенергії 35 957 МВт/год, експорту не передбачається.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

У п’ятницю, 5 липня, Україна на запит Польщі отримувала надлишки електроенергії з енергосистеми цієї країни. Це дозволяє частково покривати дефіцит потужностей, що виник внаслідок масованих російських атак по енергосистемі.

У міністерстві зауважили, що відключення не передбачаються для підприємств критичної інфраструктури, а також підприємств, які імпортують 80 % електроенергії для своїх потреб відповідно до урядової постанови.

Вночі у суботу у Сумській області було атаковано енергооб’єкт. Внаслідок цього знеструмлювалися побутові та промислові споживачі у Сумській (зокрема у Сумах) та Харківській областях.

Споживачів у Харківській області заживили. У Сумській – на ранок залишаються знеструмленими 100,4 тисячі абонентів у 348 населених пунктах. Тривають відновлювальні роботи.

Учора ввечері короткочасно відключалась високовольтна повітряна лінія, що з’єднує енергосистеми України та Молдови. Її увімкнено в роботу.

У Чернігівській області короткочасно відключалась повітряна лінія обленерго. В результаті знеструмилась підстанція та приєднані до неї побутові споживачі, місцева промисловість та сільгосппідприємства. Усіх споживачів заживлено.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу графіки погодинних відключень споживачів планувалося застосовувати з 0:00 до 24:00, однак завдяки зменшенню споживання у вихідний день та активній роботі сонячних електростанцій з 10 до 15 години обмеження не застосовуватимуться.

www.ukrinform.ua