Україна запропонувала Кореї долучитися до проектів із відновлення енергетики

Україна запропонувала Кореї долучитися до проектів із відновлення енергетики

Україна запропонувала корейській урядовій установі KIND (Korea Overseas Infrastructure & Urban Development Corporation) долучитися до підтримки проєктів з відновлення енергетики.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Зазначається, що під час відеозустрічі представників Мінекономіки з керівництвом корейської урядової установи KIND, яка вже підтримує в Україні низку проєктів з відновлення, обговорювалися, зокрема, можливості грантових та інвестиційних програм для відновлення енергетики.

«Питання відновлення енергетики та підтримки приватного сектору перебувають в центрі уваги українського уряду. Разом з партнерами постійно шукаємо нові можливості, як швидше відновити зруйновані потужності. У цьому контексті важливі приватні інвестиції. Інвестиційний потенціал України в енергогалузі ми оцінюємо в близько $168 млрд у наступні 10 років», – зазначив заступник міністра економіки Володимир Кузьо.

За його словами, корейській урядовій установі KIND було запропоновано розглянути можливість розширити підтримку проєктів в Україні на проєкти відновлення енергетики, забезпечення енергонезалежності муніципалітетів, зокрема, через фінансування розвитку розподіленої генерації. «Ми знаємо про зацікавленість корейського бізнесу у таких проєктах», – додав він.

Під час зустрічі сторони також обговорили участь KIND у проєктах в Україні. Зокрема, нині установа працює над транспортним генпланом Київської області, смарт-сіті генпланом Умані, планом реконструкції/відновлення українських аеропортів. Серед проєктів також – технічна допомога в реконструкції Каховської греблі, проєкт реновації залізниці, включно із запуском швидкісного сполучення Київ-Польща, проєкт очищення стічних вод у Бучі та інші проєкти за участю міст й муніципалітетів.

Як повідомлялося, НАЕК «Енергоатом» та корейська Hyundai Engineering and Construction Co. Ltd (HDEC) домовилися про співпрацю у проєктуванні, будівництві та введенні в експлуатацію нових енергоблоків атомних електростанцій в Україні.

Від початку повномасштабної війни Україна отримала від Південної Кореї 10 вантажів гуманітарної допомоги, серед яких – 20 резервних електростанцій та мініекскаватори.

www.ukrinform.ua