Низька якість та несправності: експерт радить водіям уникати п’ять вживаних автомобілів

Низька якість та несправності: експерт радить водіям уникати п'ять вживаних автомобілів

Експерт також зауважив, що такі моделі авто є популярними серед покупців / фото ua.depositphotos.com

Попри те, що багато автомобільних експертів люблять говорити, що поганих автомобілів більше не існує, все ж є моделі, від яких покупцям вживаних автівок варто відмовитися. Цього разу експерт назвав 5 моделей авто, яких краще уникати, пише Express.

MG6

Автор матеріалу Джек Мортімер радить уникати MG6, а саме сімейні седани та хетчбеки, які продавалися у Великій Британії з 2011 по 2016 роки. Ця модель китайського дизайну, проте британського виробництва, стала дуже популярною завдяки багатому рівню стандартного оснащення та дуже конкурентоспроможній ціні на тлі інших виробників, таких як Skoda Octavia та Ford Mondeo.

“Однак дизайн інтер’єру та якість збірки вважалися низькими на тлі конкурентів, а обмежений вибір двигунів – невишуканим, а у випадку з V8 – особливо “спраглим”, – зауважив експерт.

Відео дня

Vauxhall Mokka

Наступним вживаним автомобілем, який не радить купувати Мортімер, став оригінальний компактний кросовер Vauxhall Mokka, який було виготовлено між 2012 та 2018 роками. 

“Попри те, що перевірені механізми, якими оснащується Mokka, є досить надійними, позашляховик вважається досить нецікавим для водіння, особливо через його жорстку їзду. Крім того, деякі з ранніх екземплярів відомі несправністю адаптивних фар, деренчанням передніх стекол і реле педалі зчеплення”, – додав автор матеріалу.

Ford Fiesta

Попри те, що Ford Fiesta є одним з найбільш продаваних автомобілів за останні 20 років, експерт наполегливо радить уникати купівлі цього автомобіля з 1,0-літровим бензиновим двигуном EcoBoost.

За його словами, перші дві версії двигуна EcoBoost мали мокрий ремінь, тобто той, який змащується моторним мастилом. 

“Хоча Ford стверджує, що ремінь може прослужити 10 років або 150 000 миль (близько 240 тисяч кілометрів – УНІАН) до того, як його потрібно буде замінити, постійний вплив оливи призвів до того, що деякі ремені ГРМ вийшли з ладу, що, своєю чергою, забило масляний фільтр і призвело до дуже дорогого ремонту”, – підкреслив Мортімер.

Ford Kas

Крім того, за словами експерта, водіям варто уникати Ford Kas першого покоління. Вони дуже дешеві, проте мають погану репутацію через іржу. 

“Покупці вживаних автомобілів, які з радістю скористаються шансом, повинні уважно придивитися до порогів, задніх країв дверних затворів і навколо кришки паливного бака. Аналогічно, попередні моделі Ka оснащувалися бензиновим двигуном 1.3 Endura-E, який походить від старого доброго Ford Anglia 1959 року. В той час як пізніші моделі отримали набагато приємнішу лінійку двигунів Duratec та Zetec, ранні Ка, як відомо, були дещо млявішими та спраглими до швидкості порівняно з конкурентами”, – пояснив Мортімер.

Land Rover Discovery 4

Також експерт рекомендує не купувати вживаний Land Rover Discovery 4, який виготовлявся між 2009 та 2016 роками. За його словами, цей вживаний автомобіль можна купити всього за 5 тисяч доларів, однак така модель, зазвичай, страждає від проблем з електрикою. 

“Один звіт, проведений онлайн-платформою роздрібної торгівлі Carwow, показав, що середній власник Discovery заплатив приголомшливу суму в 2 041 фунт стерлінгів (2600 доларів – УНІАН) за ремонт, а деяким довелося викласти 25 695 фунтів стерлінгів (33 тисячі доларів – УНІАН), щоб усунути деякі несправності”, – зазначив Мортімер. 

Інші поради автомобільних експертів

Раніше відомий механік Скотті Кілмер назвав старий, але надійний спорткар. За його словами, йдеться про Toyota Celica 1994 року випуску. Експерт вважає, що такий автомобіль буде легко полагодити, якщо він раптом зламається. 

Також Скотті Кілмер випробував новий пікап Tesla та розкритикував його. За його словами, це найбезглуздіша річ, яку він коли-небудь бачив.

“Це виглядає як щось, що Гомер Сімпсон міг би зробити, як вантажівку, так? Насправді він не схожий на вантажівку, але, хочете вірте, хочете ні, у нього ззаду є щось на кшталт “Ролодексу””, – прокоментував експерт.

www.unian.ua