Напій №1, від якого дієтолог тримається подалі: він “не має жодної поживної цінності”

Напій №1, від якого дієтолог тримається подалі: він "не має жодної поживної цінності"

Дієтолог ніколи ніколи не вживає газовану воду / фото pixabay

Вживання ультраоброблених продуктів і напоїв часто може призвести до більш високого ризику розвитку таких захворювань, як деменція або діабет 2 типу. Дієтолог Цзінань Банна назвала сильно оброблений напій №1, який вона ніколи не вживає, пише CNBC Make It.

“Ультраоброблені продукти часто містять велику кількість цукру або солі. Також вони часто позбавляються своєї поживної цінності. Тому в них може бути дуже мало вітамінів, мінералів і клітковини”, – зазначила вона.

Вона заявила, що ніколи не вживає газовану воду.

Відео дня

“Газована вода не має жодної харчової цінності, крім калорій у вигляді цукру. Отже, це порожні калорії, які не дають нам жодних поживних речовин, які нам потрібні”, – пояснила лікарка.

Дієтологиня додала, що, коли ви п’єте газовану воду, вона перетравлюється дуже швидко і може викликати у вас відчуття голоду, й в підсумку ви з’їсте більше їжі, ніж планували.

Замість газованої води Банна віддає перевагу різним сортам чаю і воді, негазованій або газованій:

“Іноді я п’ю холодний чай з каркаде. Проста вода, звісно, є чудовою альтернативою. Звичайно, навіть каву можна вживати в помірних кількостях”.

Як пише CNN, нещодавнє і ще неопубліковане дослідження показало, що тривалість життя тих, хто дотримується дієти з високим вмістом ультраоброблених продуктів, може скоротитися більш ніж на 10%.

Нагадаємо, раніше дієтолог назвав 2 поширені помилки під час сніданку, що гарантують збільшення ваги

www.unian.ua