Як визначити, що авокадо точно стигле: 3 найголовніші поради

Як визначити, що авокадо точно стигле: 3 найголовніші поради

Іноді обрати стигле та смачне авокадо досить важко / фото ua.depositphotos

На відміну від більшості інших плодів, авокадо не дозріває на дереві, а стає смачнішим та м’якішим уже після того, як його зберуть. Однак купівля авокадо – справжня лотерея, адже не завжди можна вгадати, що воно точно стигле. Видання Parade назвало три поради, як зрозуміти, що авокадо достигле і його можна споживати.

Видання зазначило, перш ніж покласти авокадо до свого продуктового кошика, зазирніть під плодоніжку (дерев’янистий вузлик у верхній частині авокадо). Якщо він коричневий – це не означає, що таке авокадо достигле. Варто звернути увагу, де плодоніжка відривається та ще зелена знизу.  

Хоча колір є корисною візуальною підказкою для визначення того, чи авокадо стигле, він не завжди є найкращим показником. Експерти з ради Hass Avocado Board пропонують наступні кроки:

Відео дня

  • переглядаючи купу авокадо, зверніть увагу на ті, які мають темніший колір, що може вказувати на стиглість. Перевірте зовнішню шкіру на наявність великих вм’ятин, які можуть свідчити про удари;
  • тримайте авокадо на долоні;
  • перевірте міцність, обережно стиснувши, але не кінчиками пальців, це може спричинити до появи вм’ятин.
  • Якщо плід зовсім не піддається легкому тиску, він ще не стиглий і потрібно ще 4-5 днів для дозрівання. Коли шкірка ламається, це означає, що авокадо майже стигле, але ще не ідеальне. Якщо ж авокадо стигле, воно піддається легкому стисканню. Стиглий плід може мати темніший колір, проте він має бути злегка м’яким, але не кашоподібним.

    “Коли авокадо перезріло, воно майже не піддається стисненню. Воно може мати вм’ятини, коричневу або жовту внутрішню м’якоту або навіть запах, схожий на прогірклий або кабачковий”, – пояснили у матеріалі. 

    Також УНІАН писав, куди покласти авокадо, щоб воно достигло. Експерт поділилась корисним лайфхаком та наголосила, що зберігання авокадо у воді – не найкраща ідея. 

    www.unian.ua